Massor av garn!

Jag erkänner - jag är garnberoende! Ganska svårt, rent utav, och det har bara blivit värre med åren. Jag har fruktansvärt svårt att inte köpa garn när jag ser något läckert, jag glömmer lätt sådant som ligger och väntar på att bli stickat (eller virkat) och jag har god tilltro till den egna förmågan och tror att jag ska hinna massvis. Igår var det dags igen... Jag åkte upp till Ikea i Haparanda för att handla inredning till badrummet på ovanvåningen. Efter att ha haft saker på öppna hyllor i alla år, slog mig tanken att måla om och köpa skåp istället. Varför jag inte tänkt den tanken innan är en gåta, allt blir så mycket mer lättstädat om man stänger in det. När jag kommer på något bra, vill jag att det ska bli gjort fort (helst redan dagen innan...) så igår snäppte jag upp till Happis i lilla toyotan för att shoppa. Och när man ändå är där måste man ju kolla in Alko på andra sidan gränsen och när man ändå har passerat gränsen kan man åka till Tex. Och på Tex har de en hel del Novita-garn och eftersom Euron står lågt nu så... Ja, några nystan nästan tvingade sig ner i väskan, de ville absolut bli svenska. Och då kan man ju inte hindra dem, eller?

Nu har jag planer för det här garnet (som för allt annat jag köper i och för sig). Det ljusrosa 7 bröder tror jag ska bli ett par syltasockor till dottern (rosa är verkligen INTE min färg men kanske dotterns...), det gula och rosa babyullgarnet ska bli en mössa till kusinbarn, det ljusgröna Nallegarnet ska bli sockor till mig (älskar den färgen just nu!) och det mörkgröna har redan åkt vidare till min hemliga byteskompis, tillsammans med lite annat smått och gott. Bland annat det lite lyxigare garnet nedan:

Inte min färg riktigt men oj, vilket skönt garn! Nu var jag snål och shoppade bara till byteskompisen hos Garnkorgen, men nästa gång ska jag minsann handla till mig själv också. Ska bara göra av med lite i mitt eget garnlager först. Ska bara... ;o)

Idag fick jag mitt vinterbytespaket! Fullt med härliga saker var det - garn i en underbar blå färg som jag ska göra något till mig själv av, funderar på ett par mönsterstickade sockor (jag är den enda i familjen som går omkring i köpta raggsockor, alla de andra har sockor som är stickade av mig...). Tepåsar med spännande smak, passar bra när jag jobbar och inte ids brygga en hel kanna te. Jättefint pyssel och så nästan det bästa av allt - ett fodral till mina stickor! Jag har ju funderat på att sy ett men det tar emot, jag är inte riktigt kompis med symaskinen. Så det här blir perfekt! Tack snälla!

Inget färdigt än

Närmar mig slutet på den mindre roliga barntröjan, är inne på sista halvan av den andra ärmen. Fästa trådar och sy ihop är väl det jag gillar allra sämst men jag börjar känna tidspressen nu så det är bara att rappa på. Bilder kommer när den är klar. Tills vidare får ni hålla till godo med en bild på labbevalparna, en vecka gamla igår. Inte fy skam det heller! ;o)

Man ska sova ordentligt på maten om man ska bli stor och stark.

Gammelmorzan..?

Äldste sonen tog körkort i torsdags. Jättekul att det gick vägen och att han nu kan ta sig till och från träningar och matcher (basket) på egen hand. Men - hur kan jag som är så ung ha ett barn som får köra bil utan att jag sitter bredvid??? Förstår inte hur det gick till. Zupermorzans bäst före-datum är helt klart passerat.

Kämpar på med två parallella projekt, virkad ananassjal och så den trista slätstickade barntröjan. Nu är det "bara" en ärm kvar på den senare, har hopp om att göra klart den under helgen och då kommer det bilder. Inser att den virkade kanten nog inte heller är särdeles rolig utan mest består av luftmaskbågar. Hej och hå, vad man bedrar sig när man väljer något enkelt för att det ska gå fort! Just det trista i det hela gör ju att man gör en massa annat istället så inte har det gått särdeles fort, inte.

När tröjan är klar har jag nya planer. Skulle vilja testa att virka en liten amigurumi (lär mig aldrig stava till det), nu när jag har både bok med mönster och små söta garnnystan från Jonna D. Har planer på att virka en kudde till kökssoffan och få bort den fula kudde som ligger där nu (i och för sig kan jag ta bort den ändå, men det känns roligare att byta ut den än att vara helt utan). Tänkte göra en hjärtruta som jag såg i virkcaféet i FB och som var alldeles ljuvligt söt. Ska bara hitta mönstret men internet är ju fantastiskt, säkert hittar jag det där. Och så detta med min egen lilla idé, måste dra igång med att klura ut hur jag ska göra den också. Men idag laddar jag för städning! Funderar på att sortera garn också och försöka få lite ordning på det. Kan det leda till att jag köper mindre garn framöver..? F-n tro't. ;o)

Jag har ju glömt...

... att officiellt tacka min underbara byteskompis Jonna D för hemlispaketet! Jag gissade ju rätt på byteskompis dessutom och är oerhört glad över att det var just Jonna. Besök gärna hennes fantastiskt snygga och stilrena blogg, den är en fröjd för ögat och en otrolig inspirationskälla. Här flödar kreativiteten! Och tusen tack Jonna för paketet, du vet redan hur glad jag blev.

Just detta med kreativitet ger mig lite lätt ångest ibland. Jag känner mig så otroligt lite kreativ som bara gör saker som andra har kommit på. Förr, när barnen var mindre, var jag mer påhittig men det har liksom kommit i skymundan de senare åren. Mammas eget pysslande har inte haft samma tid. Ångrar också att jag inte skrev ner saker jag gjorde, som labbevantarna jag stickade till barnen. Vem minns nu hur stor en liten barnahand är? Vet bara att en snart 19-åring kan ha 45 i skonummer, trots att mamman är en 37,5:a... Nåväl, igår när jag var ute med hundarna på promenad (hundpromenader ÄR verkligen balsam för själen, jag förstår inte hur icke-hundägare överlever) så fick jag en idé som jag är omåttligt nöjd över. Nu ska jag bara försöka omsätta den i praktiken! Igår kändes det som en baggis, idag när jag har sovit på saken är jag lite mer kluven till hur lätt det blir. Men nu ska vägen också dokumenteras så att det inte faller i glömska. Zupermorzan är på g!

Idag händer det stora saker i familjen hoppas jag. Jag återkommer när jag vet mer.

Läste i tidningen igår om hur soc i grannkommunen vill att skolan ska betala mer för vård av narkotikaberoende ungdomar. Måste soc gå in med behandling har nämligen skolan misslyckats. Ingenstans läser jag order förälder och jag tycker att det är oerhört märkligt. Alltid ska skolan ta ansvar och lösa allt men det är ju JAG som valt att sätta barnen till världen och då måste det rimligtvis också vara JAG som ska försöka se till att mina barn kommer på fötter. Men vi har så fullt upp med att jobba och förverkliga oss själva numera att "någon annan" får fixa ungarna. Jag tror att väldigt många unga mår dåligt idag, ingen har tid för dem och "ser" dem. Jag hoppas innerligt att de tre egna ungarna inte gör det, jag försöker att finnas till för dem när de behöver det men också att sätta krav på dem när så behövs. Förhoppningsvis ska de växa upp till ansvarstagande, kärleksfulla och medkännande individer. Till min hjälp har jag också världens bästa man och pappa, då är det svårt att misslyckas! :)

Hoppsan, hittade jag inte en ny liten utlottning också av bara farten, denna gång på en jätterar muffinsbok. Ni hittar utlottningen här.

Lite bilder

Vaknade i natt av den eländiga tandvärken. Bara att inse att jag får knapra värktabletter i några dagar. Jag som avskyr piller. :(

Nåväl, inte synd om mig egentligen, lite tandvärk har antagligen ingen dött av. Igår fick jag iväg vinterbytet på lådan, hoppas att byteskompisen ska gilla det som kom. Egentligen borde jag kanske fota det jag skickar också, det har jag inte tänkt på. Får försöka komma ihåg det framöver. Har också paketerat innehållet till min virkbyteskompis paket nu, inser att det blev ganska mycket garn och lite lite annat. Nåväl, det är ju ett garnbyte. Hoppas, hoppas att hon också ska gilla innehållet!

Har fått ut lite bilder ur kameran. Här kommer en bild på de rosa baby converse-skorna:

Är som sagt inte alls nöjd med mönstret, tyckte att det var rörigt. Av någon anledning syns inte skornas form riktigt på bilden, kanske för att underlaget är sluttande (eller för att jag är en usel fotograf). De blev ganska runda och breda i modellen, det gillade jag. Men nej, jag håller mig till mitt förra mönster om jag ska göra fler. Just därför länkar jag inte heller till mönstret här, vill inte göra någon ledsen.

Är less på barntröjan jag stickar trots att jag har ganska mycket kvar. Vad tänkte jag när jag valde en tröja i slätstickning? Antagligen att det skulle gå fort men det gör det ju ändå inte när mönstret är tråkigt, jag gör bara en massa annat istället. Nu måste jag hur som helst skynda mig, snart fyller brorsbarnet tillika gudbarnet år och då ska tröjan vara levererad.

Har lite mindre jobb denna vecka med anledning av valparna och har därför tagit mig tid att fylla frysen med matbröd. Igår blev det solrosbullar, otroligt enkla men väldigt luftiga och goda, inte så där tunga som en del hembakat bröd tenderar att bli. Rekommenderas! Idag tänkte jag ge mig på att laga kroppkakor till middag, känner mig som värsta husmodern just nu. Det händer väl ungefär en gång per år eller så. ; ) Bakar gör jag gärna men lagar mat... Tur då att jag har en dotter som vill bli kock! Hennes lilla matblogg hittar ni här: http://matlastina.bloggo.nu/ Hon är också en betydligt bättre fotograf än sin mor.

Till sist en nytagen bild på småttingarna, som växer så att de knakar. Är de inte bedårande?

Tandvärken från... :(

Tandvärk, något av det värsta jag vet. En bit av en tand lossnade för en tid sedan men då var jag sjuk och kunde inte gå till tandläkaren. Och eftersom jag dessutom har tandläkarskräck så tog det ett tag till innan jag repat mod. Men idag har jag varit dit - och jag överlevde! Det gör nog plånboken också, det blev ett besök och inte flera som jag befarade. "Det kan mola några dagar efteråt" sa tandläkaren. "Lugnt", tänkte jag. Ha! Det gör skitont! Tur att jag inte måste jobba idag, jag tror jag får bädda ner mig i soffan med en stickning eller virkning. Vilken tur att jag har en av varje!

Är färdig med babyskorna. De blev söta, jag gillade att man liksom virkade fast snörningen, det har jag inte gjort förut. I övrigt tyckte jag att mönstret var otydligt, tur att det var gratis. :) Nåväl, nu har jag lagt dem på lådan så snart dyker de upp hos en bekant. Hoppas hon ska gilla dem, liksom bebisen förstås. Bilder finns i kameran men jag har för mycket tandvärk för att orka fixa dem. Ni hör, det ÄR synd om mig... ;o)

"Mammas mirakel" var för övrigt ett väldigt gott te! Jag älskar namnet, har alltid tänkt på mina barn som mina mirakel. Så både namn och te var i min smak.

Idag har jag annars haft en höjdardag, om man bortser från starten med tandläkarbesöket och sedan värken. Har fixat med innehåll till båda mina bytespaket och fått i alla fall det ena på lådan (Vinterbytet). I morgon går det andra, hoppas nu bara att mottagarna blir nöjda. Så har jag beställt garn på nätet (måtte inte maken läsa detta... ;o) ) och det kom också idag. Lite skulle vara i mitt ena bytespaket och lite (väldigt lite, nästan ingenting...) skulle vara till mig. Det är så himla kul när det kommer och man ser om det ser ut som man hade hoppats. En del var mycket bättre än jag vågat tro och något var väl lite av en besvikelse. Men säkert går det att göra något av det också.

Nu ska jag ta mig till Avans grådsbutik endera dagen och spana efter vanligt ullgarn. Har nämligen fått min hemlisbyteskompis nu också och ska se om jag kan hitta något kul sådant garn till henne. Synd att inte Morjärvs spinneri finns mer.

Mysko ljud hörs från köket, jag anar att lille herr fläckig har nya upptåg på g. Häromdagen hade han fått upp ena kökslådan och var i full färd med att räkna 3-literspåsar. Tyvärr räknar han lite hårdhänt... Bäst att kolla vad han har för sig denna gång, den lille skurken!

Valparna är födda!

Natten mellan fredag och lördag kom då valparna, eller en del av dem i alla fall. Det blev en strulig valpning, vi fick åka in till djursjukhuset en sväng för lite värkstimulerande och dropp för att få ut de sista tre. Sex valpar hade vi med oss hem, en sjunde var död och det var den som varit proppen Orvar. Tyvärr dog sedan en liten valp, jag har jobbat med den hela natten i natt, sprungit dit och lagt till honom och försökt få igång honom men förgäves, i morse låg han död. En teori är att han legat nära den redan döda valpen och blivit svag av det, en annan naturligtvis att det var något annat fel på honom. Nu är det fem valpar som ligger i lådan med sin vakande mamma. Hon pysslar om dem på alla sätt och vis och vaktar dem som en hök, knappt att jag kan ta några bilder. Inte är jag någon mästerfotograf heller och kameran har lite skum färgåtergivning, ju mer jag zoomar desto brunare blir de svarta valparna. Vi har en nyare kamera men jag orkar helt enkelt inte lära mig den. Så ni får hålla till godo med de bruna valparna och använda fantasin till att se dem framför er i svart! :)

Mamma Visa med sina små.

Alla fem i en liten hög. Kolla in öronen, de ser ut som doktor Spock som var med i TV-seroen Star Trek, om nu någon är gammal nog att komma ihåg den. Och så de runda magarna, de skrynkliga små näsorna och labbesvansarna. Sådana ljuvliga små liv de är...

Medan jag väntade på att valpningen skulle komma igång så virkade jag. Hade tänkt virka små baby converse (se tidigare inlägg) till en kompis som fått barn. Jag har virkat flera sådana förut men nu skulle jag testa ett annat mönster. Och kanske är det för att jag är trött eller så är mönstret och jag inte kompatibla med varandra men det blir bara fel. Hela tiden. Och ibland blir det rätt fast jag tror att det är fel och så repar jag upp ändå. Som nu. Suck... Jag tror ibland att det där med mönster är lite hur man själv tänker och fungerar, det är inte bara hur svårighetsgraden på själva tekniken är. Ibland blir även det enkla svårt. Så är det för mig nu. Jag har mest lust att slänga hela sk-ten men så känns det också surt när jag ändå har gjort en hel del. Så jag ska förb... mig få dem klara. Jag löser det genom att sitta framför datorn och virka efter alla upptänkliga bilder som jag kan hitta. Inte riktigt likt mig men vad gör man...

När inte den virkningen fungerade bredvid valplådan så bestämde jag mig för att virka en ananassjal som jag sett på Facebook. Jag gör den i ett vitt angoragarn som jag köpt på Yarnparadise. Det mönstret är klockrent och gick snabbt att få in i huvudet! Visst, jag har varit trött och nervös och gjort fel men det beror på mig, inte på mönstret. Sitt själva rätt upp och ner på en trästol i en tvättstuga bredvid en hund som snarkar så anar ni att man inte är på topp i hjärnkontoret hela tiden. ;o) Jag är i alla fall väldigt nöjd med resultatet så här långt. Sjalen ska också den bli en present, jag ska ta foton på den sedan och visa upp för världen. Men idag blir det bara valpgodis här på sidan!

Roliga nyheter är att jag träffade mitt i prick på min byteskompis! Jag är fortfarande så oändligt nöjd över mitt paket, det kom dessutom så bra i tiden när jag gick och oroade mig lite för min lilla hund och valpningen. Blir min egen byteskompis hälften så nöjd som jag så får jag vara glad. På tisdag ska jag in till sta'n och handla lite och jag har några idéer. Och så har jag beställt en grej på nätet, hoppas bara den kommer snart. Har beställt lite till mig själv också, så klart. Himmel, när ska jag hinna göra av med allt garn jag köper! För varje nystan jag gör av mig, känns det som att det kommer 2-3 nya i huset. Finns det kanske en förening för sådana som mig? AG - Anonyma Garnmissbrukare...

Hemlisbyte!

Hittade ett hemlisbyte på StickaMera och detta med byten är ju galet kul så ja, jag är med. Och här är svaren på frågorna:

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om? Gillar naturgarn som ull, alpacka mm bäst men även blandgarn som olika sockgarner. Är inte jätteförtjust i akryl men stickar ibland i det ändå till bebisar bland annat. Gillar inte lurviga garner, det blir så jobbigt att repa upp om man gör fel.

2. Vilka är dina favoritfärger? Blått, blått och blått. Just nu limegrönt och lite karamelliga färger. Gillar egentligen de flesta färger utom nedanstående.

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om? Senap och petrolblå. Är måttligt förtjust i gult också.

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?) Strumpstickor gillar jag, gärna från KnitPro. Har inte vågat testa magic loop än men har några sådana. Föredrar bambu framför metall och plast.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan? Har stickat sedan gymnasieåldern, dvs i drygt 25 år. Ser mig nog som tämligen medelmåttig, har varit för feg för att utmana mig och lära nya saker. Men jag jobbar lite försiktigt på det nu.

6. Dricker du kaffe? Te? Baljvis med te. Magen klarar inte kaffe.

7. Är du allergisk mot något? Paprika och jojoba.

8. Vilken slags musik tycker du om? Gillar det mesta utom dansband. Svag för hesa röster och rock, som Bruce Springsteen.

9. Favoritgodis? Mörk choklad med havssalt just nu, alltid lakrits (salt eller skolkritor är favoriter). Är tyvärr en riktig godisråtta.

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.) Virkar gärna och det händer att jag broderar något litet.

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv... Saker som blir klara hyfsat fort - sockor, vantar, mössor och babykläder. Ska absolut sticka fler disktrasor och förena nytta med nöje.

12. Prenumererar du på någon sticktidning? Nej.

13. Har du något drömprojekt på önskelistan? Tänker mig att jag ska virka en kudde och en filt i mormorsrutor eller någon av alla andra fina rutor som jag har sett på nätet. Men frågan är om tålamodet räcker till en filt...

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått? Nej, har aldrig prövat pulsvärmare. Verkar vara 15 cm runt handlederna enligt måttbandet.

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare? Har aldrig testat, har bara gjort torgvantar.

16. Stickar du sockor? Ja, gärna!

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.) Har en ganska vanlig, 37,5-38, tror jag. Verkar vara ca 34 cm lång, 9,5 cm bred och 24 över vristen (som jag tror är tjockast, har aldrig tänkt på fotmått på det viset).

18. När fyller du år? Den 27:e april :)

19. Stickar du med pärlor? Har aldrig testat men det finns på min lista över sådant som jag är nyfiken att testa.

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?) Gillar inte deckare. Tycker om romaner och "feel good"-litteratur, ibland av typen chic lit. Älskade verkligen Niceville. Kan också tycka mycket om kvinnolitteratur och gillar att läsa engelska romaner på originalspråk.

Bytespaket!

Min hemliga byteskompis är snabb som blixten! Idag hade jag ett paket i lådan och det var verkligen mitt i prick! Spännande garn, en bok som såg ut att vara precis min typ av bok, god choklad och så ett te med det sagolika namnet Mammas mirakel. Kan inte bli bättre! Tack snälla du, vem du nu är (fast jag tror ju att jag vet... ;o))


Inga valpar har det kommit än men jag tror inte att det är så långt borta nu. Hon är inte pigg på att gå hemifrån idag utan vill helst vara i valplådan. Men äter gör hon, visserligen slukar hon kanske inte maten som vanligt men ner går den. Det svåra med min Visa är att hon är så himla smärttålig, så detta med att flåsa och bädda som det står om i alla böcker, det gäller inte henne. Hon ligger mest och sover. Det gör ju också att det är lite svårt att se hur nära det är så jag kollar tempen ganska ofta nu för att inte missa något. Håll tummarna för att allt går bra!

För att hålla nerverna i styr medan jag väntar så virkar jag. Detta ska bli till en kompis som fått barn. Och ja, det är en tjej och ja, jag vet att man inte ska vara förutfattad och klä flickor i rosa och killar i ljusblått. Men jag kunde inte låta bli!


Väntar vidare

Låg temp hela dagen idag, ska sova på soffan i natt men tror inte att det blir valpar förrän i morgon i alla fall. Då är det också 63 dygn, hon är ordentlig min Visa så hon gör väl allt enligt boken. ;o)

Sitter och surfar runt och jagar ledtrådar till "min" hemliga kompis och letar samtidigt efter ett kul mönster på något litet till baby åt en bekant som fått barn. Råkade snubbla över en utlottning, ni hittar den här: http://maritasmaskor.blogspot.com/2011/12/utlottning.html

Fotade småhundarna efter dagens hundpromenad och lyckades få alla tre att sitta samtidigt. Undrens tid... Visst är de rara?


Valpväntan

Inga valpar än, trodde det skulle bli i natt men får nog vänta ett dygn till. Spännande detta! Under tiden får jag jobba på som en liten tok så att jag hinner bli färdig, borde bli det idag. När det är dags för valpar är det verkligen toppen att vara frilansande!

Såg en lite kul annons i tidningen igår som jag måste dela med mig av. Säg det som inte säljs på ICA Maxi!


Sitter o klurar...

...på vem som är min hemliga byteskompis. Lite kul detta, man hittar en massa skojiga bloggar som man inte hade en aning om att de fanns. Så mycket kreativ kvinnokraft det finns i detta land! Och vad jag känner att jag har legat av mig på den fronten! När barnen var små gjorde jag egna vantar mm men nu är jag mer bekväm och stickar bara efter mönster. Måste kanske ta mig i kragen och försöka skapa mer eget, jag också. Man får onekligen inspiration genom dessa grupper. Det är bara detta med tiden... Just nu ligger jag i som en tok med jobbet, måste hinna klart innan valparna kommer. Det börjar närma sig, i morse kom hon inte och mötte mig vid grinden utan ligger kvar i hundsängen och andas ganska tungt. Tempen låg på 37.3. Tror det är runt 2 dagar bort än, gissar på natten mellan torsdag och fredag. Vi får väl se om jag får rätt. Bara det inte blår något krångel och bara det inte blir på helgen i så fall...

Sitter också och funderar på vad jag ska köpa till min byteskompis. Det finns så mycket skojigt garn därute! Funderar på att göra henne riktigt glad och köpa ett lite lyxigare garn som räcker länge, till sjal eller liknande. Det är lite dumt att reglerna för bytet säger tre nystan, köper man då en härva på 100 gram så ska man ändå köpa två nystan till. Hade kanske varit bättre med gramangivelse. Men men, jag klurar vidare. Finessen med bytet är ju att göra någon annan glad och då tänker jag att man borde bli glad av lite lyxgarn. ;o)

Igår köpte jag en verktygsväska på Biltema att förvara mina stickor i. Också ett tips från en av grupperna på FB! Gladast över den blev nog maken som är lite less på att ha mina stickor och virknålar drällandes överallt. Men nu ska det bli ändrig på det! Och hittar jag bara mitt kära gamla nålbrev så ska jag stoppa ner det i väskan också. Sedan ska aldrig någonsin något försvinna i nål- eller stickväg. Aldrig... ;o)

Om någon annan vill se väskan så ser den ut så här.

Verktygsväska

Klart billigare än de stickväskor som finns att köpa. Den här gick lös på 129 bagis.

Tisdag 17 januari

Har varit och klippt mig idag på ett nytt ställe. Hade tänkt göra slingor också men misstänker att nästa veckas tandläkarbesök kommer att kosta en peng så jag beslutade mig för att vänta. Och tur var nog det. Visserligen blev det helt OK till slut men tjejen kändes väldigt osäker och frågade mig hela tiden. Jag tycker bättre om när de klipper efter eget huvud, jag är ju ingen frissa! Kan knappt klippa runt tassarna på småhundarna så att det ser vettigt ut... Nåväl, burret har i alla fall minskat i volym och det känns skönt. Frissan tyckte att jag hade mycket hår, jag tycker ju ändå att det är mindre nu än förr. Det blir lite yllemössakänsla av det när det blir för långt och så orkar inte lockarna upp. Men nu ska de nog komma fram. Och när valparna är ute och tanden fixad så ska jag se till att få in lite slingor också så att jag inte känner mig så grå.

Har fått min garnbyteskompis idag så nu ska jag börja fila på innehållet i paketet. Får nog bli något i rosa eller lila toner. Spännande detta! Ser också fram emot ledtrådar från min egen byteskompis så att jag kan klura ut vem det är. Fast jag är rätt usel på att klura...

Läste på FB om Raumas garner och var tvungen att kolla lite på dem. Och oj, så fina de var! Det får nog bli mitt nästa inköp, fast nu har jag ju lovat mig själv att inte köpa mer garn förrän jag har stickat upp lite av det som ligger i mitt lilla lager. Å andra sidan tror jag att jag har lovat mig det förr... Garn är som godis, det liksom ropar på en från hyllorna. Ungefär som med babykläder när barnen var små. Ögongodis kanske.

Stickningen jag håller på med nu är inte jätterolig, bara slätstickning. Tur att det är en hyfsat liten människa som ska få den och tur att garnet har så glada färger!

Ägg till salu

Nu värper våra hönapönor ganska bra så ibland kan vi ha ägg till salu. Oftast klarar vi av att sälja 6-12 st, men ring eller mejla gärna innan och kolla tillgången. Jag tar 2,50 kr/st, du får ta med dig egen kartong att hämta dem i. Och om du tycker att det är dyrt, tänk då på att detta är ägg från glada hönor!


Så här kan en frigående industrihöna se ut:

Bilden är från ett forum på FB där jag är med (jag fick lov att låna bilden), där någon började sitt hönsägande med att, som jag, skaffa några hönor från ett hönseri med just FRIGÅENDE hönor. De såg ut som på bilden när de kom. Tänk på det nästa gång du köper ägg i affären, välj de dyraste där hönsen har haft det någorlunda drägligt, för de stackars hönornas egen skull!

Måndag 16 januari

Spännande vecka vi går in i nu, om några dagar är förhoppningsvis Visas labbevalpar födda. Gissar på torsdag utifrån tidigare valpningar. Mina labbetikar har nästan undantagslöst valpat på dygn 62, få se om hon följer mönstret även denna gång.

Har tagit nya bilder på min Gratitude, nu när den har torkat och inte ligger fastspänd på det grälla golvpusslet. Fast då lyckades jag inte hålla kameran stilla så det blev ganska suddigt men ni får ett hum i alla fall. Idag ska den invigas!

Hmm, ser ut som en älg på bilden. ;o)

Här syns en närbild på kanten, tycker att den är så himla vacker.

Ser ni bladen?

Till sist en bild på det jag stickar på nu. Kan man bli annat än glad av det här garnet? Även om det är vansinnigt trist med slätstickning blir man galet glad av färgerna!


Min Gratitude är KLAR!

Ibland slår jag världen, och mig själv, med häpnad. Jag har gjort färdigt min gratitude-sjal! Eller scarf, skulle jag väl hellre kalla den. Garnet är Big Trend, inte alls det garn som den är avsedd för men jag gillade färgerna och tyckte att de skulle passa så bra till min duffel så då fick det bli så. Fantastiskt vacker kant och mycket mer lättstickad än jag först trodde, när kanten var klar så gick det i ett huj. Just kanten med löven tycker jag väldigt mycket om, den tror jag att jag ska använda mig av fler gånger, kanske i ett par vantar, muddar eller liknande. Ska jag vara lite gnällig så kanske jag tycker att storleken är lite liten, i min värld är en sjal något stort som man sveper in sig i medan denna mer kan ligga över axlarna. Jag valde också att göra den lilla storleken eftersom jag var rädd att garnet inte skulle räcka. Men jag får tänka om och helt enkelt vända den djupare delen framåt, det fungerar det med. Det fiffiga med mönstret är ju att man förmodligen rätt enkelt kan anpassa det, så nästa gång gör jag nog slätstickningen lite annorlunda och låter det bli en sjal. Kanske... Å andra sidan, i den här storleken är den en utmärkt present. :) Så här ser den ut:>/br>


Här har jag just lagt den för blockning och den är blöt (dessutom är pusslet den är nålad på minst sagt grällt i färgerna!) så färgerna syns inte så tydligt. Och ja, fotografen är inget vidare heller. ;o)


Ett försök att visa den fantastiskt vackra kanten med blad längst ut. Tyvärr blev bilden suddig, min kamera klarade inte av att komma så nära. Ni får tro mig när jag säger att den är jättefin och förvånansvärt enkel att sticka.

Nästa projekt blir nog att sticka en barntröja till det lilla brorsbarnet, tillika gudbarnet, som fyller år i februari. Har garnet hemma, ska bara skriva ut mönstret från Garnstudios sida. Det är tänkt att bli den här fast i en mer rosaröd färgmelering.

Fler tävlingar!

Ja men kolla, hittade jag inte en tävling till! Jag älskar ju tävlingar, så självklart är jag med. Vill du också vara med så kan du gå in här: http://emmyochcattisvirkar.blogspot.com/2012/01/hallooo-ny-tavling.html?showComment=1326545449526#c4147190431766133185

Så många underbara bloggar det finns överallt! Men så lite tid man har att titta på alla. Älskar mina caféer på Facebook igen, där finns sammanställningar över en himla massa bloggar där man kan gå in och hämta inspiration. Igår hittade jag mönster till en fantastisk väska i afrikanska blommor som jag tror att jag måste testa någon gång. Oj, så mycket man vill och så lite tid! Men snart är det valpningsdags, då lär jag hinna pyssla på lite. Snart klar med kanten till min Gratitude-sjal nu, några blad till så.

Lite irriterande är det att jag måste gå in och skriva egna små koder i html för att få bloggen att lägga in radbrytningar. Jag har tydligen fel webbläsare. Morr!

Virkbyte

Facebook är ibland helt fantastiskt! Jag har sedan en tid varit med i ett stickcafé där men nu hittade jag också ett virkcafé. Perfekt för mig som gillar att göra båda delar. Och ännu bättre, på virkcaféet fanns ett garnbyte! Så nu är jag med - tjoho! Börjar med att svara på frågor om mig själv då:

  • Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om? Det beror ju på vad man ska göra för något. Virkar gör jag nog helst i bomull, det har bara blivit så. Eller ull kanske, när jag virkar en sjal. Eller blandgarn för samma ändamål. Funderar på att testa att virka sådana där små amigu...-figurer vars namn jag aldrig lär mig stava till och i så fall ska man visst ha akrylgarn (fast jag gillar egentligen inte det något vidare). Så, kanske man kan säga att jag är allätare?

 

  • Vilken eller vilka är dina favoritfärger? Blått, blått och blått har alltid varit den stora favoriten. De senaste månaderna har jag varit lite barnsligt förtjust i limegrönt och i olika karamelliga kombinationer. Gillar de flesta färger utom gult, senap eller petrolblå.

 

  • Vad tycker du mest om att virka? Sådant som blir färdigt hyfsat fort. Pynt, babyskor och mössor, en och annan sjal. Det händer också att jag gör dukar, disktrasor och liknande.

 

  • Har du något drömprojekt att göra som är garnrelaterat? Jag drömmer nog mest om att ta mig tid att virka en eller ett par kuddar och en filt i mormorsrutor eller liknande till TV-soffan, kanske i restgarner. Ser framför mig något riktigt färgglatt men tror mig inte om att ha tålamod att få det klart.

 

  • Vilken sorts virknålar tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? ergonomiska?) Har bara använt metall och plast, skulle gärna testa trä eller ergonomiska. Gillar ju stickor i trä eller bambu så varför inte?

 

  • Har du något hantverk du är sugen på, men ännu inte vågat/hunnit testa? Nej, faktiskt inte, stickning och virkning räcker för mig. Jo, kanske sticka eller virka med pärlor, det har jag aldrig gjort.

 

  • Vad tycker du om att unna dig själv? Ett glas vin, ett väldoftande skumbad, en god bok.

 

  • Vad gillar du helst att dricka? Någon speciell favorit? Rött vin och te. Gillar svarta téer,  inte gröna eller röda. Och inte rökta, hellre fruktiga eller earl grey med citrus.

 

  • Favoritgodis? Alldeles för mycket... Just nu mörk choklad med havssalt. Annars är lakrits en riktig favvo, gärna salt. och skolkritor, men det är ju lakrits.

 

  • Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom virkning? (Spinna, scrapbooking, stickning osv.) Jag stickar!!!

 

  • Vilken slags böcker (ej virkning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?) Tycker om feel good-böcker, gärna på engelska. Men inte av harlekin-modell. Älskade Niceville. Ogillar deckare, jag är en fegis.

 

  • Har du några allergier mot livsmedel? Tål inte färsk paprika eller majs, får ont i magen av det. Tål inte jojoba i tvålar och liknande, då får jag stora utslag. Men allt detta går ju att undvika.

Garnutlottning

Hittade en garnutlottning på nätet och måste förstås vara med. Lovade länka dit, här kommer länken! http://craftandchocolate.blogspot.com/2012/01/ja-ma-den-leva.html

Jag har ju missat att det finns garnbyten, utlottningar mm på nätet så jag har mycket att ta igen! Eftersom jag älskar presenter och att ge bort saker, hoppas jag att det ska dyka upp massvis med garnbyten. Vet ni om något så tipsa, jag är med!

Snö och blåst här idag med, hur mycket snö kan det komma egentligen? Har varit ute i skogen och pulsat med alla fem hundarna. Borde verkligen sticka ett par sockor till mig själv också och inte bara till dottern. Det kommer in snö i skaften på kängorna och det är INTE skönt! Ska bara hitta ett sött sockmönster som jag fastnar för, kan ju inte bara sticka Ewa-sockor. ;)

Årets första inlägg!

Man kan tro att latmasken har spridit sig i kroppen men så är inte fallet, snarare tvärtom. Just därför har jag inte haft tid att få ut några bilder ur kameran. Men här kommer ett par. :)

Just efter jul stickade jag ett par julkulor till som jag tänkte ge bort som present. Jag har inte fått ut tummarna och skickat iväg dem än men det ska förhoppningsvis bli. Lika kul som det var att sticka kulor före jul, lika tråkigt känns det nu när man liksom är mätt på allt vad jul heter. Men jag älskar verkligen boken med alla mönster! Däremot kommer jag nog inte att köpa deras nästa bok med stickade dockor i. Riktigt så frälst är jag inte.
Har också hunnit sticka ett par sockor och torgvantar som ska bli ett pris på hemmaklubbens agilitytävling nu i februari. Garnet är ett grafitgrått sockgarn som jag köpt på Tradera, jag gillar verkligen färgen. Sockorna gjorde jag i mönstret Ewa. Jag har fortfarande inte bestämt om jag tycker om det sättet att sticka häl på eller inte men sockorna i övrigt gillar jag, det är det andra paret jag stickar efter det. Det går fort och skaften blir snygga.

Torgvantarna gjorde jag efter eget huvud i falska flätor. Bild på alltihop hittar ni nedan. Den fina julduken i bakgrunden har min farmor en gång broderat.
Nu håller jag på med något till mig själv, för omväxlings skull, sjalen Gratitude. Kämpar på med kanten än så länge men är väldigt nöjd med resultatet så här långt.

Nästa vecka är det labbevalpar på gång så nu förbereder jag för fullt. Valplådan är på plats och jag jobbar på för att få damen att gilla sitt nya krypin. Hon är dock inte helt övertygad men det är tredje gången för henne så jag vet att hon snällt kommer att vara där när det är dags. Men nu vill hon hellre vara med resten av flocken. Nåväl, valpningen brukar innebära en natts läsning eller stickning. Den här gången tror jag att det får bli stickning, kanske hinner jag bli färdig med min sjal..?

RSS 2.0