Lite pyssel

Min ena kusin (av två) har fått sitt andra barn och jag har stickat en liten kofta. Gjorde storlek 3 månader men tycker att den ser pytteliten ut. Bäst att skicka den fort innan den är för liten! Gjorde en mössa också i ett annat mönster, den ser stor ut istället. Nu är ju koftan elastisk, det gör kanske att den ser mindre ut än vad den är. Får hoppas på det.
Har också stickat en julkula. Galet roligt var det! Fick ull från Anna-Carin som jag fyllde den med. Känner mig riktigt nöjd, trots att detta med att sticka i olika färger inte är min grej. Men det ska absolut bli fler kulor att hänga i grenen (;o) ), jag ska börja på nästa redan ikväll! Kan varmt rekommendera dem, de är beroendeframkallande! Gör inte som jag bara, jag missade att fästa trådar på den första jag gjorde. När jag hade stickat ihop den kom jag på det...
I morgon packar jag in mig och Visa i bilen för att bege mig till Finland. Visa ska paras med unge Vili. Vi tar två dagar på oss ner och turistar lite också, Visa och jag. Stickningen ska med, något ska man göra i sin ensamhet på hotellrummet.

Sjuka barn och annat trist

November är en riktig ökenmånad, årets allra värsta om någon frågar mig. Mörk, grå och allmänt eländig. Inte blir det bättre av snöbristen, nu finns det inget som lyser upp ute. Usch och blä!
Inte blir den bättre av att lille sonen är sjuk. Han fick lite över 38 grader i feber på söndagen men igår steg den till strax under 40 grader. Idag har den hållit sig i schack, delvis med hjälp av Ipren, men så ikväll poppade den upp till 39,6 igen. Sonen själv är en optimist, han tycker ändå att det går åt rätt håll eftersom han hade 39,7 igår kväll...
Själv har jag sovit uruselt i natt, delvis eftersom han myat runt och hostat en hel del. Valde att låta honom sova bredvid mig och låta maken ta sonens säng eftersom han skulle upp till jobbet. Men kanske får vi göra tvärtom i natt, jag har inte sovit många timmar utan har släpat mig fram. Nåväl, det blir bättre.
Har inte stickat så mycket heller. Förra veckan gjorde jag i alla fall klart ett beställningsjobb, ett par baby converse i rött. Ganska rara blev de, tycker jag själv.
Just nu stickar jag på en babykofta till min kusin som just har fått sitt andra barn. Bildbevis kommer!

RSS 2.0