Tossiga socktember - utlottning!

Min vän Carol har startat en utlottning i en grupp på Facebook. För att hjälpa henne att hitta fler som vill vara med så skriver jag här också. Det hela är enkelt, du stickar eller virkar minst ett par babysockor eller -tossor och skickar till henne (maila mig på marie(at)huset-elliot.com om du vill vara med så skickar jag hennes adress) innan den sista september. Den sista september drar hon vinnaren som får en bok. De sockor och tossor som kommer in går till barnen i Manduar, Gambia. Mer information om arbetet i Manduar hittar du här.
 
 

Små sockor

Stickar små sockor just nu. En bekant har fått barn och jag tänkte att ett par små sockor inte är så svåra att få ihop eller skicka ner. Så det blev ett par små rosa i Drops Baby Merino.
 
 
 
Så såg jag en uppmaning på Facebook om att sticka tossor till barnen i Manduar i Gambia. Så jag har stickat ett par små sockor i överblivet sockgarn, par nummer två sitter på stickorna och är strax klara. Det går fort med sådana här små projekt!
 
 
 
 
 
 

Bläckfisk eller inte bläckfisk

Hittade babydjungelsn sida igår och blev sugen på att virka en liten bläckfisk till för tidigt födda barn. Nu är jag nästan klar och då läser jag att en del avdelningar nu avsäger sig de här bläckfiskarna av hygienskäl. Jaha, vad gör jag då med min? Jag får skynda mig att få den klar och skicka iväg den medan det ännu finns några avdelningar som vill ha dem. Men jag förundras lite över hur de danska bebisarna kan överleva, de har ju efter vad jag förstått haft bläckfiskar ganska länge?
 
Gjorde äntligen färdig babykoftan till en god vän som väntar barn, har väntat länge med att sy i knappar. Men nu är den klar. Enligt uppgift är det en tjej på g, de vågar inte klämma ur sig något annat! ;o) Bilden visar en ännu oblockad kofta fotograferad sent på kvällen så ha överseende. Men alla förstår ju att den passar bäst på en tjej...
 
 
Store sonen kom hem och pratade om några magiska sockor för fötterna, som skulle få torr hud att ramla av på ett kick. När jag samtidigt läste om det på Facebook så ilade jag iväg till apoteket och gjorde en investering. Först hände - ingenting. Men just som jag börjat ge upp hoppet (och höll på att bli tokig över att inte få smörja in mina torra stackars fossingar) så började huden flaga. Nästan lite äckligt, jag ser ut som om jag har psoriasis på fötterna. Men det kommer verkligen ny, mjuk hud under så jag har hopp om babyfötter inför vintern! :)
 
 
 
 
 

Brainless

Så är de klara, mina Brainless-sockor i Zauberball! Ett kul mönster att sticka, jag tror absolut att jag vill göra fler. De ser inte så mycket ut för världen kanske men innehöll en hel del vridna maskor. Och så stickas de från tån och upp, något jag bara gjort en gång tidigare. Så det var mycket nytt och det gillar jag. Jag kan ju fascineras av de som gillar att virka mössa efter mössa i fasta maskor eller något annat enkelt, jag vill ha lite utmaningar med jämna mellanrum och lära mig nya saker, annars ledsnar jag. Utveckling inspirerar!
 
 
Lite surt var att jag tänkt mig vara med i Stickas sockutmaning för augusti men hann inte, man skulle skicka in senast den 15/8. Nu finns inget nytt mönster ute för nästa månad så jag tror jag lägger ner projektet att försöka sticka deras mönster. Jag fick mig i alla fall ett par snygga sockor, eller om mamma får dem i julklapp. Vi får se.
 
Nu blir det pyttesockor, en god vän har fått barn och jag tänkte göra något litet och snabbt och skicka. Det lutar åt sockor eller virkade små skor. En hel massa andra projekt ligger påbörjade också och väntar på att bli avslutade men jag blundar när jag passerar något av dem. En annan dag...
 

Sockgarnssnurra!

I bytesgruppen Svenska byten på Ravelry har vi lite olika snurror. En sockgarnssnurra som jag själv håller i och som nu hittat tillbaka till mig. Alltid lika spännande att se vad som finns i lådan! Detta var vad jag en gång skickade iväg:
 
 
Jag kan inte riktigt avslöja vad som kom tillbaka, annat än vad jag tagit ut. En del var tyvärr inte alls i mina färger men det här nystanet fick stanna:
 
Tillsammans då med nålarna, ett par tepåsar och några chokladbitar som sonen grabbade åt sig innan jag hann fota. Nu laddar jag om snurran och skickar iväg den på sin fjärde runda runt landet. Få se när och med vad den kommer tillbaka nästa gång.
 
Jag har börjat med en sockstickning, utöver allt annat jag har på gång just nu. Jag verkar ha kommit in i ett stim av ofullbordade projekt, inte bra. Men sockstickningar gör sig så bra när man är på resande fot och garnet har ropat på mig så länge. Så, nu är Brainless på g! Fast de är inte särdeles hjärndöda, de här sockorna, i alla fall för en som inte har stickat sockor från tån och upp särdeles mycket innan. Men jag gillar mönstret. Och garnet.
 
Syns lite dåligt på bilden, ville mest bara visa att jag är igång. Nästa steg blir att lära sig göra två stycken sockor samtidigt på rundsticka.
 
 
 

I London

Så har dottern och jag varit i London ett par dagar. Idag är sista dagen innan vi åker vidare till mina föräldrar och därefter hem till Luleå igen.

London har bjudit på strålande väder, varmt och soligt hela tiden. Vi har shoppat en hel massa, mest kläder. Jag är ju inte så road av det annars men när det är så här pass billigt kan man lika gärna passa på. Nu gäller det bara att allt ryms i väskan...

Lite sightseeing har det också blivit. Vi har besökt marknaden på Portobello road och igår cyklade vi lite i Notting Hill. Jättemysigt område.Garn har jag förstås också köpt. Vi började med Loop. Det måste vara Londons mest hajpade garnbutik. Visst, jättemånga fina garner men också riktigt svindyra, jättelitet sortiment och - inget brittiskt! Danskt, amerikanskt, japanskt... Jag gick ut tomhänt men tog ett foto på affären.


Nästa stopp blev I Knit London. Underbar affär med en rar liten tant och massor med garn, även brittiskt och en hel del egenfärgat. Här slank det med lite grann hem.

Sista stoppet blev varuhuset John Lewis. Hade hoppats hitta silkesgarn från Louisa Hatding men tyvärr inte. Däremot hade de ett väldigt stort sortiment av garn från Rowan och Debbie Bliss så det blev några nystan här med.

Gårdagens höjdare var annars lunchen på Jamie's Italian. Så gott! Inte alls dyrt heller, rekommenderas varmt.
RSS 2.0