Tynande tillvaro

Min stackars blogg för en tynande tillvaro. Orsaken är denna:
 
Åtta små svarta saker har nu invaderat köket och ger mig inte mycket tid över till annat. De ska ha mat fyra gånger om dagen, de lämnar en hel del efter sig och när de till sist har slocknat så ska golvet våttorkas. Inte mycket tid och ork kvar för stickning här, inte. Men de stunder som ges så jobbar jag på med en sjal i handspunnet garn som jag fick i julklapp av Häxan Surtant. Och jag njuter av varje maska! Det är en sådan outsäglig lyx att sticka i ett garn som någon har spunnit bara till mig. Mönstret heter Buffalo Grass Triangle och följde med garnet. Lite pillrigare än jag först trodde, det gäller att hålla tungan rätt i mun när man stickar framför tv:n. Men jag är väldigt nöjd med resultatet så här långt. På bilden har jag just påbörjat.
 
 
En massa skojiga paket har jag hämtat ut också. Ett litet påskpaket med garn i häftig färg, mönster på jättefina torgvantar, supersmarriga Cadbury-ägg mm.
 
 
Ett bemärkelsedagspaket som öppnades rätt mycket i förtid, bemärkelsedagen är ett tag bort men karaktären är i det närmaste urusel. Garn och mönster till en jätteläcker sjal med ärmar, bilgodis som var försvinnande gott som alltid, te mm. 
 
 
En sjalsnurra har mellanlandat här och snurrar nu vidare söderut igen. Jag har plockat ut ett par läckerbitar och laddat med nytt garngodis. Detta stannade hos mig:
 
 
Till sist en bild på den eländiga Shaman-sjalen när den var blockad och klar. Lika hård som tuggat papper ungefär, inte alls mysig. Skoj också att det stod att alla knutar mm berodde på att det var handspunnet. Nu stickar jag ju i verkligt handspunnet garn och hittills har jag inte sett en endaste knut. Jag är imponerad!
 
 
 
 
 
 

Irriterande dåligt

Jag blev så sugen på att förnya mitt sjalförråd som är ganska tunt, detta med att sticka sjalar är dels lite nytt för mig och dels har många av de alster jag presterat hittat andra ägare (dvs getts bort i present). Men nu grävde jag i gömmorna efter ett somrigt garn - här skulle stickas något somrigt! Valet föll, sorgligt nog, på en härva Shaman från Heaven's Hand, ett pastelligt garn i silke. Ravelry sa en sak om antalet metrar och banderollen en annan, jag förlitade mig på banderollen. Ännu ett dumt beslut...
 
Redan färgen borde ha fått mig att backa. Guldigt, rosa och ljusgrönt. Vad fick mig att tro att det var mina färger? I synnerhet som de liksom är melerade till en enda flammig röra. Garnet delar sig, är kärvt att sticka med och dessutom skarvat ett oändligt antal gånger, jag kommer att ha en himla massa trådar att fästa när sjalen väl är färdig. Det är den snart, trots att jag inte hunnit igenom hela mönstret. Det håller nämligen på att ta slut... Med andra ord ett misslyckat projekt från början till slut. Jag ville först bara kasta hela sk*ten men så bestämde jag mig för att ändå sticka på och se hur långt jag hinner och hur den ser ut när den är blockad. Jag anar att den kommer att hamna i soporna i alla fall men... Så otroligt surt, av alla garner i garnskåpet var jag tvungen att välja detta! Lärdomen blir - studera nogsamt omdömen på Ravelry innan du köper ett spännande garn!
 
 
Jag är med i en underbar liten grupp på Ravelry som till största delen består av kvinnor från England, även om den är öppen för andra. Där har vi just nu en runda där vi gör rutor till en vänskapsfilt till varandra och skickar. Fascinerande hur mycket roligare det är att göra rutor till andra än till sig själv, kanske för att det blir mer variation. Det är första gången jag gör rutor och valet föll naturligtvis på små rutor i sockgarn... Inte mitt mest intelligenta val, jag kommer att få montera i en mindre evighet. Men men, nu vet jag vad jag ska göra nästa gång. :) De rutor jag hittills gjort klart och skickat ser ut så här:
 
 
 
Och naturligtvis lyckades jag skicka iväg de första med porto motsvarande brev i Sverige, dvs hälften. Få se om och var de dyker upp. Det är lite för mycket med valparna nu för att jag ska vara helt fokuserad.
 
Min ena mattekurs är i stort sett klar nu i alla fall. Den andra börjar imorgon, trodde jag... I själva verket började den igår. Häpp! Som ni märker är jag med på banan, not. 
 
 
 

RSS 2.0