Ibland blir det fel

Upptäckte alldeles nyss att jag lyckats med konststycket att publicera samma inlägg två gånger. Efter lite luskande så hittade jag läget där man raderar inlägg så nu är felet förhoppningsvis löst. 
 
Jag har varit hos mina föräldrar i några dagar tillsammans med sönerna. Underbart väder i Västra Götaland liksom i resten av Sverige. Vi gjorde en utflykt till Mariestad, njöt av de vackra trähusen och avnjöt fantastiskt god lax nere vid hamnen. Jag blev så mätt att jag inte fick ner den planerade glassen efteråt. Klings glass hör liksom till när man är där men den här gången blev det ingen för mig, trots att den är världens godaste och att jag nästan hade lovat mig en sådan. Men äldsten saknar botten så han åt sin egen lunch, resten av min och klämde dessutom i sig en stor strut med kulor. Är man närmare 1,90 och tränar varje dag så går det åt mycket mat!
 
På vägen dit åkte vi förbi Ullervad och Kampes ullspinneri. Vilket drömställe! Jag, som "bara" skulle köpa några härvor att sticka vantar av, kom ut med en hel kasse. Dels var det otroligt billigt, ungefär halva priset av vad jag betalar i affär (OK, inte riktigt men säg 40% då) och dels hade de ju mer än ullgarn. En massa nystan bomullsgarn slank ner också, 19 kr för 100 gram i en tjocklek som överensstämmer med Paris. Nu kan jag snart bada i garn, FÅR verkligen inte köpa mer och måste komma igång med att sticka någon av alla de tröjor/koftot/västar jag planerat till mig själv! Men först dotterns tröja, halva bakstycket är klart. Är ni i trakterna av Mariestad, rekommenderas verkligen ett besök i Ullervad!
 
Tröjstickningen fick inte följa med på resan, den kändes för tung att dra på. Istället blev det garn och en virknål för att göra rutor till det ena av två rutbyten som jag är med i. Det fiffiga med det var att jag kunde ha med det även på flyget, eftersom nålen var hyfsat grov så vågade jag prova och ingen sa något (fast sedan vågade jag ändå inte virka av rädsla för att bli åksjuk). Det mesta virkandet gjorde jag medan jag väntade på tåget och hemma hos mamma och pappa. Totalt blev det fyra rutor, en vit och tre likadana med blomma i mitten.
 
Den vita
 
Blomrutan
 
När jag kom tillbaka hem igen hade jag också fått två rutor med posten från Tildabyanna i glada färger. Tusen tack!
 
 
Nu väller det in jobb i mailen så jag räknar kallt med att få sitta framför datorn till sena kvällen/natten de närmaste dagarna. Underbart skönt eftersom vi har över 30 grader varmt här och min dator står på den redan varma övervåningen... :/ Det gäller att dricka mycket!
 
 
 

Rutor!

Vi har ett rutbyte i vår lilla grupp, Svenska byten, där vi gör rutor till en vänskapsfilt till varandra. Igår fick jag mina första två från sammanfaller. Så kul det är att få rutor som andra har gjort och så fina de är! Tusen tack!
 
 
Själv pysslar jag också på med rutor lite nu och då. Har hittat ett nytt mönster som jag tycker om och försöker lära mig utantill. Det är kul med variation, annars ledsnar jag lätt på att göra rutor.
 
Jag har också börjat sticka en tröja till dottern i Drops Paris. Det är ju megarea på deras bomullsgarner och naturligtvis så kunde jag inte hålla fingrarna borta utan vips, så bor några extra nystan här hemma. Jag hade ju så lite garn innan... :/ Och jag vet ju att många gnäller på Garnstudios mönster att de är svårtydliga men jag har inte haft så mycket problem med det. Förrän nu... Vet inte om det är för att jag har läst det illa eller om det är för att det faktiskt var lite svårtolkat. Jag har fått börja om ett antal gånger, ändå är det inte alls svårt när man faktiskt har fattat hur de menar. Nåväl, nu är snart halva bakstycket klart så det går framåt men jag blir inte helt välvilligt inställd till projektet när det ska rackla så där.
 
Annat då? Grönsakerna i mitt land växer som ogräs, pallkragar var en hit och hönsbajs från de egna hönsen är rena raketbränslet. På bilden syns min squash som monsterplanta i mitten. Längst fram får man en skymt av löken som jag fick i ett blomstrande byte av Ingaredstoka. Och längst bak syns salladen från samma byte. Vi äter och njuter!
 
Och apropå höns så har vi några nya på tillväxt. Tre kycklingar fick jag till sist efter att ha försökt kläcka runt 50 ägg. Ingen vidare utdelning med andra ord. En är från egna ägg, korsning hedemora/dvärgkochin. Den ser ut så här:
 
På bilden syns också mamma höna som har samma pappa som kycklingen och därför inte fick ruva egna ägg. Hon har också fått adoptera två kycklingar från skickeägg som kläcktes två dagar senare, två isbarer. Hönans egen mamma är också isbar och hjälper till med omvårdnaden av de små. På bilden nedan syns en av dem, de ser likadana ut.
 
Galet söta som nya men efter en dryg vecka nu så ser man redan hur fjädrarna kommer. Snart är de fulsöta, dunbollstiden är kort.
 
I torsdags var vi på Hamnkalaset inne i sta'n och hörde Bo Kaspers tillsammans med barnen. Otroligt bra spelning, jag hade väntat mig något bra och den var ännu bättre. Fantastisk kväll dessutom, juli månad har varit underbar häruppe så här långt. Nu åker jag snart till föräldrarna i södern i ett par dagar medan maken håller ställningarna här hemma. Hoppas att vi får fint väder där också. Hoppas hinna förbi Kampes spinneri om möjligheten ges, det ligger nära men jag har aldrig varit dit.
 
Vi har också börjat cykla. Idén är att vi cyklar till ett närbeläget fik och fikar, då har vi liksom gjort oss förtjänta av det och får motion samtidigt. Ja, mannen i mitt liv är ju redan ganska vältränad så för honom ger det väl inget men för mig gör det nytta, det känns i benen. Igår blev det 16 km, Gäddviksgårdens café tur och retur. Fantastiskt mysigt, synd bara att man satt så nära den bullrande trafiken.
 
 
 
 
 
 

Julisockor klara!

Juli månads sockor är klara! Valet föll på mönstret Broken Seed Stitch som legat länge i mitt Ravelry-bibliotek. Tanken var att använda ett lite randigare garn från Regia och få det att kännas lite mindre randigt. Så långt allt väl, jag är nöjd med utfallet och med texturen. Men passformen känns ganska lös, speciellt i benen, och det känner jag mig lite mindre nöjd med. Dess bättre fastnade dottern för dem så de får flytta till hennes socklåda istället för min. Det vita garnet är för övrigt Drops Fabel.
 
Början
 
En klar
 
Båda klara!
 
Fördelen med mönstret var också att det var enkelt, en perfekt stickning framför VM-fotbollen! Nu närmast tror jag att det ska bli en tröja till dottern, jag kunde inte låta bli Drops garnrea utan har köpt några (host, host, ganska många tror jag kanske att det blev...) nystan garn till lite olika projekt. Som då ett gäng Paris till en tröja. Borde gå hyfsat fort och enkelt, tänker jag mig.
 
Annars rullar livet på. Vi har fått några kycklingar, inte så många som jag hade hoppats utan bara tre stycken. Måtte någon vara en höna! Sönerna har dragit ner till far- och morföräldrar i södern, jag ska ansluta för en kortare visit i nästa vecka och hoppas då kunna hinna sticka iväg till Kampes spinneri i Ullervad en snabbis. Hoppas, hoppas... Så märkligt egentligen, i alla år jag varit västgöte och därefter årligen besökt föräldrahemmet, men inte visste jag att Kampes låg så nära! Snudd på pinsamt...
 
 
 

RSS 2.0