Sockgarn från England

Nätshoppar mer än vad som är nyttigt för plånboken, undrans när jag ska hinna sticka upp allt? Men jag hittade så läckert (och hyfsat billigt) sockgarn på en engelsk sida och kunde inte låta bli.

 
Funderar lite över hur jag tänkte med ett par av färgvalen, kanske inte riktigt mina färger egentligen. Nåväl, de går säkert att göra sockor av, de med. Men vinrött, hur tänkte jag???
 
Så läste jag om ett garn som heter Admiral Ombre från Schoppel Wolle som "alla" verkar förtjusta i. Hittade det hyfsat billigt på den här sidan och hips vips så är tre nystan på väg hem till mig. Så det kan bli!

Försöker hinna med allt

Ujujuj, vilken stressig tid! Tomten ska räfsas, rabatter rensas, blommor planteras i rabatter och krukor, mat ska lagas, tårtor bakas... Allt innan den 8 juni för då tar sonen studenten. Och efter det ska jag bara njuta av min trädgård som aldrig kommer att ha varit så fin! OK, inget för en trädgårdsmänniska kanske men den duger alldeles utmärkt åt mig med sin slitna gräsmatta, sina hönspluppar lite här och var och sina gropar i rabatterna efter hönapönornas jordbad. En trädgård ska användas, inte bara tittas på!

Har hunnit virka ett par tofflor till mamsen på mors dag efter ett mönster hos Garnstudio. Fast jag gjorde inte mina i Paris utan i Novita 5 bröder (det helgrå) och Knitcol från Adriafil (det färgglada). Tycker själv att de blev jättesöta och passar i alla fall mina bleka stackars fötter, så jag ska nog göra ett par till mig också vad det lider.

Så här ser de ut när de ligger på soffan...

...och så här ser de ut på (jag har en tunn strumpa under, riktigt så vita är inte fossingarna).

Kom på att jag måste hinna klart månadens sockor i StickaMeras sockklubb också. Tycker inte att mönstret är supersnyggt men det gör dottern så jag valde ett garn ur gömmorna som passar hennes smak, Drops delight i färg nr 12. Men vilket trist garn att sticka i! Ojämnt, tidvis löst och kärvt, inte alls mysigt! Eller är det jag som blivit garnsnobb? För ibland tycker jag att det blir lite så när man surfar runt och är med på olika stickevenemang, man ska sticka i de dyraste och ovanligaste sockgarner man kan hitta. Jag gillar Drops Fabel, törs jag säga det högt..? I alla fall, sockorna blir inte så jättebra men de får duga.

Ser ut så här på stickorna, ett plus för färgövergångarna och de relativt långa partierna.

Ett försök att fota dem på den egna foten, håller på med hällappen nu.

Bävar lite för när jag ska börja med själva foten, har ju aldrig stickat sockor efter engelskt mönster förr. Fastnade på hällappen också, man skulle ha WS framåt. Tolkade det först som West Side (korkat, jag vet, men jag skyller på att jag var trött, satt uppe till kl 2 för att försöka få in kattskrället) och funderade över vilken sticka detta kunde vara. Så läste jag vidare och såg att nästa varv var RS och det tolkade jag genast som Right Side så då löste sig allt. Nu stickar jag förstärkt hällapp med en jämn och fin kant, det gillas!

Kisse har då varit ute hela natten, kl 2 gav jag upp och gick och lade mig. Gillar inte att sova med honom utomhus men orkade inte vaka mer. Nu sover han så gott i sin korg medan jag måste sätta fart. Tur att han är världens bästa Pysen!!!


Liten studentuggla

Har virkat mitt livs första amigurumi. Kan ärligt säga att det inte kommer att bli så många, dels fattar jag inte vad man ska ha dem till om man gör en massa och dels var det för smått, pilligt och för mycket att sy för min smak (jag avskyr ju detta med att sy). Men nu vankas studenten, sonens flickvän samlar på ugglor och jag tyckte att en liten studentuggla kunde passa. Och visst blev den rar?


Mönstret är en kombo av två, dels en studentmössa som Pysselkiisen har gjort ett gratismönster till och som jag modifierade för att den ska passa, och dels en liten uggla som jag hittade hos Ravelry. Nu återstår bara att komma på vad jag ska göra för figur till sonen också...

Lappländsk sommar

Jag gillar projekt som blir färdiga fort. Dit hör ju tyvärr inte min virkade kofta så igår stack jag emellan med en liten disktrasestickning. Fick ett mönster med namnet Läppländsk sommar av Monica i senaste bytet och med det namnet var jag ju tvungen att pröva det. Jätteläckert, hela trasan blir full av myggor (syns tyvärr dåligt på bilden). Gjorde den i ett garn av bomull och lin och är himla nöjd med resultatet. Inte blockat eller något så den ser sned och vind ut på bilden men blev riktigt bra i verkligheten. Me like!


Igår fyllde världens underbaraste labbekille fyra år, nämligen min prins Melvin. Det bästa med honom är att han är min och att han är en helt underbar kille som alltid ger järnet vad än man ber honom om. Det sämsta med honom är att han har ett armbågsfel som han ännu inte visar några direkta men av men vetskapen finns ju där och alla planer om avel som fanns när jag sparade honom fick vi ju skrinlägga. Men han är en helt fantastisk hund, så positiv till det mesta och satsar allt vad vi än tränar. Han njuter verkligen av livet varenda dag, tänk om vi också vore sådana? Fast idag har han njutit lite väl mycket, både dikesbad och jakt på vattensork stod på hans schema... :/


Förlupna hönor och koftvirkning

Panik på morgonen, alla pulligullor utom en var borta! Gamla Babsan låg i redet och värpte men de andra fem var spårlöst försvunna. Inte ett kackel, inte en fjäder, ingenting hittade jag. Fort in och komma i kläderna för att ge sig ut på hönsjakt. Och plötsligt var de där igen! Två i buskarna, tre under huset och så stackars Babsan som jag stängt in i hönsgården i ren panik. Antar att vi haft besök av något eller någon, misstänker en lösspringande hund eftersom här finns en del sådana. Morr!!! Nu är i alla fall katten Pysen ute och håller ordning på torpet, hoppas jag. Kanske dags att skaffa en ny tupp i alla fall..?

Här lever alla i harmoni - labbar, katt och hönor. Undantaget de fläckiga som har lite svårt att låta bli att skrämma hönorna lite om de får chansen, så det får de inte.

Virkar vidare på min kofta, är på den nedre kanten nu och har väl gjort halva. Försöker låta bli att tänka att om garnet varit mer samarbetsvilligt så hade jag varit klar nu. Samtidigt måste jag säga att det är himla skoj att göra något till sig själv som omväxling och virkning är inte fel, det blir så enkelt att prova. Det ger faktiskt mersmak, garnet till trots. Och jag köpte ju på mig ett lass när jag ändå var i farten, min vana trogen...

Facebook är ett elände. Jag skulle ju inte handla mer på ett tag och så läste jag om den här sidan. Nu är det sockgarn på väg från England till mig. Så det kan gå!

I förrgår när jag kvällspromenerade hundarna satte mina joggingskor igång att gnissla något alldeles kosmiskt. Hela byn måste ha hört att jag var i antågande. Jag såg det som en anledning att köpa nya skor så igår var jag på Stadiums Outlet. Det första jag såg var skor av exakt samma modell som de gnissliga men det går jag inte på en gång till. Istället köpte jag ett par walkingskor som liksom är böjda undertill. Gick två vändor med dem igår och de var jättesköna. Men idag har jag lite träningsvärk i vaderna så bevisligen fick andra muskler jobba än normalt. Det blir vanliga skor idag, för säkerhets skull. Försöker att gå lite mer, fortare och längre, har inlett ett litet projekt. Om inte annat så lär det ge bättre kondis om jag pinnar på fortare. Kan ju inte springa med mina kvaddade benhinnor och behöver bra skor för att kunna gå fort, men de nya gav inga som helst känningar i benhinnorna och det var helt underbart. Så nu bär det ut i solen med hundarna igen!

Garn och te-bytet

Har fått mitt bytespaket i garn och te-bytet men har jobbat så mycket att jag inte hunnit lägga ut någon bild. Förrän nu. min byteskompis var en "gammal" bekant från förr, Monica. Tack snälla för ett helt underbart paket! Älskade den gröna färgen på garnet, jättekul med nya mönster (disktrasan ska jag göra till svärmor i present, redan namnet lockar), tepåsarna doftar ljuvligt och chokladen är ju min favorit. Kan inte bli bättre!


Mitt eget paket lämnade jag in i torsdags kväll så förhoppningsvis har mottagaren det på måndag. Lite deppigt att inte ha fler byten att se fram emot, eller kompisar att glädja heller, för den delen. Jag har gått med i en grupp som heter Scandinavian RAK på Ravelry för att kanske hålla kvar det roliga lite till. Alla tips på roliga grupper där emottages!

Min virkade kofta går framåt, har gjort framstyckena och är på bakstycket nu. Sedan ska en kant virkas nedtill också så det är rätt mycket kvar. Garnet är inte kul, det delar sig så förb... och det gör att det går sakta. Men jag försöker komma ihåg att det var väldigt prisvärt. Det är inte alltid det räcker för att hålla motivationen uppe... :(

Hemlispaket! :)

I måndags fick jag mitt tredje och sista hemlispaket. Tack snälla Henrietta för ett helt underbart paket! Älskar verkligen färgen på Fabel, visste inte om att det fanns i den färgen men blev alldeles kär. Fabel är lite av ett favoritgarn här, jag tycker mycket om det. Så det var skoj och ska nog bli ett par snygga sockor, nu när jag är med i StickaMeras sockklubb. Chokladen är ju min favvo och lär inte räcka så länge, kortet var jättefint och påsen var helt underbar, en riktig gladpåse som jag ska använda som stickpåse. Kalasfint!


Här har vi försökt tillverka valpar i några dagar. Själva tillverkningen har gått bra, nu är det bara att hoppas att jäsningen går lika bra. En helt underbar tik var det så jag hoppas verkligen att det ska bli valpar. Söta ihop var de också, bilden är tagen i starkt motljus så de kisar tyvärr rätt ordentligt.


RSS 2.0