En produktiv helg!

Jag fick en massa klart under helgen, fast allt är förstås småprojekt. Jag gillar sådant, det kan inte hjälpas. Det är kul med sådant som blir färdigt fort!

Först ut var pulsvärmarna i Drops Alpacka. De var tänkta som strumppresent till dottern men jag kunde förstås inte vara hemlig så hon har fått dem redan nu. Hon verkar nöjd och säger att de är sköna. Jag är lite missnöjd med hålmönstret på ovansidan, tycker inte att jag fick det snyggt. Flätorna på insidan blev däremot bra, jag gillar att göra flätor! Fast nästa gång ska jag göra dem på ett lite annat sätt så att jag inte behöver bängla med hjälpsticka.Så gjorde jag en mössa i restgarn, jag hade en massa småskvättar av Drops Eskimo som räckte till en herrmössa. Enligt sonen är den à la Tommy Hillfiger, jag hoppas att den ska kunna värma någon genom Hjälpstickans försorg och ska lämna den dit. De har ju ett inlämningsställe här i Luleå nu, jättebra!


Som vanligt blir inte färgarna riktigt bra när jag fotograferar mot svart bakgrund, blixten spelar mig spratt då. Den ska vara marin, mörkröd, vit och svart.

Sist ut blev en disktrasa igår, stickad i Paris i dubbel mosstickning. Jag måste göra fler trasor, det är ju både miljövänligt och praktiskt!


Nytt försök till foto

Skam den som ger sig, idag lade jag sockgarnsbytet på ett annat underlag och fotade och se, då blev färgerna betydligt bättre. Så här ska det se ut:Regn idag igen. Jag fick precis in ett jobb med ganska lång leveranstid så jag funderar på att ta en slappardag och vila mitt eländiga högerben. Kanske sitta i soffan en stund, sticka och se på film? En regnig dag som denna skulle det kännas skönt. Frågan är bara om jag har samvete att göra ingenting en helt vanlig vardag, eller någon dag överhuvudtaget. Kanske bäst att jobba lite först i alla fall och ta ett tag i tvättkorgen och stryka lite och... ;o)

Överraskning!

Idag fick jag en överraskning med posten - mitt sockgarnsbyte kom! Jättefint garn i härliga färger, även om min kamera så klart inte riktigt gör dem rättvisa. Framförallt är det banderollerna som syns dåligt. Att det ska vara så svårt att ta bra bilder!Nu har jag gjort i ordning mitt eget lilla paket också, har min byteskompis praktiskt taget inom räckhåll så jag tar en sväng förbi vid tillfälle. Kul detta!

Var ute på eftersök med hundarna igår och hjälpte till att leta efter den försvunne mannen i Råneå, tyvärr utan framgång. Däremot lyckades jag med bedriften att sätta ena foten i ett vattenhål när jag skulle kliva över en fallen trädstam längs strandkanten, vilket fick till följd att den andra foten liksom inte kom tillräckligt högt upp utan fastnade i trädstammen så jag föll pladask framåt. Då blev jag mest blöt men idag har jag ont som sjutton i benet och knaprar värktabletter. Anar att en muskel fick sig en kyss. Bara att inse, man är inte tjugo längre. Snarare tjugo kilo tyngre än då...

Måste avsluta med en nytagen bild på valparna också. Två veckor i tisdags och helt bedårande!


Sockarna är klara!

Nu har jag laddat kamerabatterierna så nu kommer här lite bilder på Stinas och Luddes sockor! Tyvärr lyckades jag ju inte med skärpan på Stinas riktigt så det blir bara en bild. Så här ser de ut:


Hon går alltid omkring i sockor, det barnet, så jag funderar på om jag ska tota ihop ett par till i julklapp. Fast nu har jag varit i Avans gårdsbutik och handlat ullgarn till tovade tofflor av Anna-Carin, så kanske blir det sådana istället. Jag har inte maskintovat innan så det blir en ny och spännande erfarenhet.

Luddes sockor är högst ordinära, stickade i ett garn som heter San Francisco:

Han ville inte ha mönster på skaft eller liknande, det får inte vara tjejigt på något sätt. Stora fötter har han fått, storlek 38/40 stickade jag och de satt perfekt. Nu har jag familjens minsta fötter!

Just nu stickar jag pulsvärmare i Alpacka. Otroligt mjukt och gosigt garn, nästan så att det är svårt att släppa taget om stickningen. Är inte helt nöjd med mina omtag, tycker att hålen har fått lite väl varierande storlek. Hmm, jag är väl inte bättre än så helt enkelt. Att repa upp och göra om finns inte i min otåliga värld utan de får bli som de blir. Jag har aldrig gjort pulsvärmare förr och vet inte riktigt vad det ska vara för nytta med dem, det blir spännande att pröva nu.

Stickar sockor

Kamerabatterierna är urladdade så den här gången blir det inga bilder men dotterns sockor är färdiga sedan flera dagar och blev riktigt bra. Ska försöka få ändan ur vagnen och ladda batterierna så att jag kan bjuda på en bild också. Jag och teknik, ingen lysande kombination. Jag tror jag är Sveriges mest otekniska civilingenjör!

Nu stickar jag sockor till lille sonen, helt vanliga sådana i ett garn jag köpte på Hantverksmässan förra året. Pluspoäng till mig för att jag faktiskt gör av med garn som ligger också, inte bara köper på mig nytt. Totalt sett tror jag ändå att lagret växer, jag har köpt på mig en del omöjligt garn genom åren som jag faktiskt inte alls tycker om. Funderar på att göra en rensning och köra det till Myrorna så kanske någon annan kan sticka något. Vi får se.

Idag har jag varit på dotterns skola för att informera om hennes sjukdom. Den syns ju inte utanpå men finns där ändå och är påtagligt märkbar i vissa perioder. När man lever med kronisk sjukdom i familjen blir man van och tänker inte på det, men när man ska informera om det så inser man också hur mycket det påverkar. Sådana gånger känns livet lite tyngre och mammahjärtat sväller lite extra. Hon är min absoluta hjälte, den lilla ungen, med allt vad hon får utstå.


Sockor på g!

Idag har jag planerat kommande valpkullar framför datorn och inte stickat så mycket. Men lite har det blivit ändå, jag är så fruktansvärt förkyld så jag orkar helt enkelt inte vara uppe hela dagen. Just nu är jag uppriktigt sagt spyless på förkylningen, den går in på fjärde veckan nu. Har aldrig varit med om något liknande, undrans om det är för att jag importerat den från England som den så envist hänger sig kvar? Den har för långt hem... Blir jag inte bättre till veckan så blir det doktorn, tror jag i alla fall.

Stickar ett par sockor till Stina i mitt favoritgarn - Fabel från Drops. Mönstret har jag hittat på StickaMera och det är betydligt snyggare än vad bilden nedan visar. Vet inte om det är kameran eller fotografen det är fel på.


Hälen ska bli lite spännande, det är första gången jag gör på det här viset. Man stickar liksom in en tråd och plockar upp maskor efteråt. Kul med lite nya lärdomar, jag är ofta så feg när jag stickar och gör mest sådant jag redan kan. Men nu ska det bli ändring på det!

Nej, nu tar jag med mig stickningen, häller upp en whisky och slänger mig i TV-soffan. Nu jädrans ska bakterierna eller viruset skrämmas bort för tid och evighet!

Två projekt klara!

Vad kul med hälsningar i bloggen, tack för dem! Alltid skoj att någon hittar hit även om bloggen kanske mest fungerar som en minnesbok så att jag ska komma ihåg vad jag har gjort under året.

Vi fick valpar i veckan. Jag trodde att jag skulle sticka massvis medan mamma hund hade förvärkar men hon krävde konstant uppmärksamhet så där fick jag tji. Till sist blev det tyvärr kejsarsnitt så nu krävs det lite extra passning i några dagar, även om både mamma och de två små underverken verkar må väldigt bra. Så nu sitter jag bredvid valplådan, myser av ljudet från de små och stickar eller virkar!


Så här ser man ut när man är två dagar gammal och ganska storvuxen av sig. Lilla mamma till vänster.

Först har jag hunnit göra klart min sjal. Den blev jag himla nöjd med, även om kameran inte riktigt gör den limegröna färgen rättvisa. Sedan är väl frågan när jag ska använda den, jag är ju mest en jeans och tröja-person. Just nu till och med jeans och ful urtvättad t-shirt... Men kanske någon gång om vi ska bort, den passar till mina svarta linnebyxor och en vit storskjorta som jag har köpt. Bara jag får till den så där snyggt som andra lyckas med, jag är ju inte den mest piffiga personen heller. Nåväl, nu har jag den i alla fall. :) Och som sagt, färgen ska inte vara så gulgrön utan mer limeaktig, kameran ville bara inte visa det.Idag har jag virkat ett par små babyconverse till en bekant som nyss fått barn. Prövade ett nytt mönster från Järbo, lite pillrigare än det jag har gjort tidigare men också lite mindre storlekar vilket passar bra den här gången. Och inte heller den här gången ville kameran samarbeta, färgen ska vara ljusblå och inte grådassig.Har anmält mig till ett sockgarnsbyte på StickaMera, blev så sugen på att bli lite överraskad och att få överraska någon annan. Spännande!


Det går långsamt framåt

Bestämde mig ju för att sticka något till mig själv, för omväxlings skull, och sliter nu med en sjal i gallermönster. Det går långsamt framåt, jag stickar ju framför TV:n och nu då mestadels framför friidrotts-VM eller gårdagens fotbollsmatch. Det finns klara nackdelar kan meddelas. Jag rycks obönhörligen med i det som händer på skärmen och tappar kollen på vilket varv jag ska göra. Det är fyra ynka varv som upprepar sig hela tiden så det borde vara en baggis, men jag tycker snart att jag repar upp mer än jag stickar. Dessutom ska jag ärligt säga att det inte är jättekul att upprepa fyra varv, gång på gång, i en mindre evighet. Ångrar lite mitt val av projekt men har nog gjort drygt halva nu så det är bara att bita ihop. Dessutom blir den snygg i limegrönt lingarn och jag vill verkligen ha den, den kommer att passa bra till mina svarta linnebyxor och min nya vita skjorta. Fast linnegarn var ingen favorit att sticka i, det är otroligt kärvt och omedgörligt.

Har hittat till sidor som stickamera.se och blev alldeles överförtjust. Vilken skatt! Hittade information om garnbyten och blev sugen, så nu är jag en riktig stalker på sidan och väntar ivrigt på nästa byte. Hoppas det blir snart...

Andra kul nyheter är att Hjälpstickan nu har fått en filial här i Luleå så nästa gång jag stickar till dem kan jag lämna inne på sta'n och slipper dyra portokostnader. Skönt!

Vet inte om just någon människa har hittat min stickblogg. OM ni läser detta får ni gärna skriva en hälsning. Det skulle göra mig glad. :D

RSS 2.0