På väg

Sitter på nattåget. Har sovit riktigt bra, det hör annars inte till vanligheterna. Hann få klart mina sockor, de värmer frusna tågåkarfötter. Är riktigt nöjd med dem.Som vanligt när jag är på väg så har jag hemlängtan. Saknar hundarna något alldeles väldigt. Fast de har det bättre hemma med hundvakten än på Paris gator.

Parningen av Maya gick bra. Som vanligt glömde jag tidsskillnaden så det blev inte så mycket tid till shopping som jag hade tänkt. Lika bra det kanske, då har jag pengar kvar.

Nu har jag med en stickning, en liten tröja till en bebis som väntas i vänkretsen när som helst. Så får vi se vad säkerhetskontrollen säger om mina stickor...

Long time no see...

Min blogg har blivit förfärligt försummad på sistone. Inte för att det inte har hänt något, snarare för att det har hänt så mycket att jag inte riktigt hinner med att skriva. Men nu ska det bli några rader.
 
Är hundvakt åt valpköpare i några dagar. Vovven har haft det lite jobbigt med att hitta sin plats i flocken, det har varit en hel del rastlöshetspipande och därmed dålig nattsömn för mig. När väl det lugnade sig blev hon dålig i magen. :( Tror jag snittar fem timmars sömn per natt just nu i bästa fall, sådant sliter på kroppen. Nu närmar sig Parisresan med stormsteg, innan dess ska ett jobb vara klart, huset städat inför hus- och djurvaktens ankomst, listor med anvisningar skrivna, väskorna packade och så ska lilla Maya till Finland för att paras i morgon. Stressa, stressa, stressa men det är ju självförvållat. Tänker mig att jag sover gott på nattåget på torsdag...
 
Har stickat en cowl som jag är vansinnigt nöjd med. Mönstret heter Leaving Cowl och är otroligt välskrivet. Bilden nedan gör inte alls projektet rättvisa tyvärr, ibland tar mobilkameran sämre bilder än man önskar.
 
 
Jag stickar ju mestadels i tunna sockgarner. Men så har jag en del Novita 7 bröder liggande och tänkte att jag skulle testa att sticka ett par lite grövre sockor. Valet föll på mönstret Saltkråkan. Tyvärr har jag ingen bild på de egna sockorna än, de är i en svagt beigebrun nyans, ganska neutral färg med tanken att mönstret ska göra sockorna liksom. Hade tänkt lägga dem i presentlådan men de blir nog mina, jag kan behöva ett par grövre sockor. Också. 
 
Inför resan till Paris funderar jag på hur jag ska göra. Jag har hittills aldrig vågat ta med en stickning på flyget, tänk om man fastnar i säkerhetskontrollen och måste lämna ifrån sig alltihop!? Katastrof! Men nu funderar jag på om jag skulle kunna ta med mig ett tröjprojekt, stickat på rundsticka i stl 6 eller liknande. Det kan väl knappast klassas som ett vasst eller spetsigt föremål? Visserligen skulle jag kunna strypa någon med själva vajern men det kan jag ju i så fall göra med axelremmen till en handväska också. Och stickorna är i tjocklek som en penna och den går ju igenom. Vi får en del väntan på både Arlanda och i Köpenhamn på nerresan så jag har några timmar att slå ihjäl. Tror jag testar, det borde gå. 
 
I helgen var det deppigt. Vårt kära basketlag åkte ur slutspelet redan i kvartsfinalen mot Uppsala. Surt, surt. Det lade liksom lite sordin på hela familjen, vi är alla väldigt roade av att gå på basket. Att jag gick omkring i min slutspels-t-shirt hela matchdagen hjälpte inte heller... :( Nåväl, man får se det som att det sparade in några kronor till familjeekonomin och så får vi ta nya tag till hösten, då i ny arena.
 

Trasor

Idag fyller min mamma år, många år. Hon fick bland annat sjalen Solution i present av mig och blev glad över den. Skönt.
 
Nu sticker jag emellan med några disktrasor. Min svärmor gillar dem så jag tänkte att jag skulle fixa en till påsk. Började på en med en kyckling på. Någon som ser kycklingen?
 
 
Nä, inte jag heller. Vi prövar från andra hållet då.
 
Vet inte om det är jag, min urusla stickning, färgen eller garnet (Blend Bamboo från Hjertegarn) som gör det men kycklingen gömmer sig väl. Den går inte att ge bort, bestämde jag, så istället fick det bli en tulpan i mintgrönt Drops Paris, men vi kan väl låtsas att det är vårgrönt? ;o)
 
 
Inte blockad, eller spänd som jag envisas med att vilja säga. Detta med blockning känns som en nyare företeelse, min farmor sa alltid "lägga i spänn". Någon som känner igen det uttrycket?
 
När jag lyckas mindre bra med det jag företar mig, känner jag mig ungefär så här:
(en teckning yngste sonen har gjort och hängt på sin dörr, jag älskar den)
 
Till sist måste jag visa att SOLEN har återvänt till Norrbotten! Nu har jag den smärtsamma uppgiften att meddela alla ev. sörlänningar att vi kommer att behålla den häruppe till senhösten någon gång då vi åter går i ide. Men innan dess ska vi vinna solligan!
 
 
 

Ugglor i mössan

Nu har jag stickat sex ugglemössor i Drops Andes, börjar känna mig lite mätt men har några kvar än. Först fick brorsdottern en i födelsedagspresent, sedan varsin till de små kusinbarnen. När store sonen, snart 20, såg dem villa han ha en så då gjorde jag en till honom. 
 
 
När storebror ville ha en, följde plötsligt syskonen efter. Igår blev dotterns klar och däremellan hann jag göra en vit till sonens tjejkompis/flickvän (vi vet inte riktigt vad läget men tror på det senare, kanske).
 
 
Minstingen fick nyss en fiskmössa så han får vänta lite, jag känner att jag måste ta en paus från ugglorna nu för att inte ledsna alldeles.
 
Min man är den bästa som finns och mitt livs stora kärlek, snällast i världen och dessutom snygg att se på. Tycker jag. Han har bara ett fel, han klär inte i mössa. Genom åren har jag sett det som min uppgift att försöka hitta en mössa som han passar i (själv bryr han sig så klart inte). Nu gör jag ett nytt försök och stickar en till hans födelsedag i april. Mönstret heter Magnus' hat och finns på Ravelry som gratismönster. Jag stickar i Drops Nepal, ett garn som jag bara tycker mer och mer om. Fantastiskt trevligt att sticka i! Om man känner sig osäker på att sticka med flera färger är detta ett väldigt trevligt mönster att börja med, lagom långa partier med respektive färg så att man inte frestas att dra åt för hårt. Realtivt fort går det också tack vare garnets tjocklek, som ändå inte är sådan att man får ont i händerna. Rekommenderas!
 
 
Till sist får jag be om ursäkt för alla mer eller mindre taffliga mobilbilder på sistone. Jag HAR tagit bättre bilder med vanliga kameran men jag hittar inte sladden för att kunna föra över dem till datorn och ta in dem i photoshop. Det är en defekt jag lider av, detta att inte kunna lägga saker på sitt rätta ställe. Därför fick jag också leta en stund efter mobiltelefonen för att kunna använda den. Den låg i badrummet... 

Färdig!

Det var ju så hon sa, Sigrid i Beppes godnattstund, och det vill jag också skrika nu. Äntligen är jag färdig med min Solution! Stickad i Drops Alpaca Silk, 3,5 nystan gick det åt med stickor 4. Och den blev STOR! Så stor att den inte fick plats på min pusselmatta så som jag hade lagt den. Helt misslyckad blockning så den ska jag göra om, men ni får i alla fall ett hum om hur den ser ut. Jag är nöjd. Riktigt nöjd faktiskt.
 
Lite tafflig mobilbild som vanligt numera. Mönster hittar ni här. Relativt lättstickad när man väl kommer överens med ett svenskt mönster (jag använde mig faktiskt av både det svenska och det engelska). Jag stickar ju hellre efter text än diagram men det gick inte riktigt här, jag fixade kant A men stöp på B+C och fick sticka baklänges ett par varv. Så jag rekommenderar nog att man följer diagrammet i alla fall och kanske också sätter en livlina i övergången mellan A +ch B+C (jag gjorde det). Massvis med markörer, en för varje upprepad rapport, gjorde allt tydligt. 
 
Det som drar ner omdömet lite för mig är alla fel som var i det första mönstret (jag var med i en KAL). När tredje uppdateringen kom så tappade jag sugen lite och visste inte riktigt vilken av alla mina utskrivna versioner som var rätt. Det gjorde att jag drog mig för att ge mig på mönsterdelen men när jag väl gjorde det var det inte särdeles svårt. Men jag är lite kinkig, ska jag sticka ett mönster så ska det vara klart och teststickat, jag vill inte stupa på fel som inte är mina egna. Nåväl, nu fungerade mönstret till sist och slutresultatet blev riktigt bra. Gillar ni lite större sjalar så är denna ett bra val. Och som vanligt ska den inte stanna hos mig utan bli en present till min lilla mamma som firar stor födelsedag kommande vecka.
 
Nu är det dags för lite fler ugglemössor. Sonens nya flickvän (vet inte om man får kalla henne för det än, själv säger han att de dejtar...) vill ha en och dottern vill också ha en. Tur att de är snabbstickade! Fast snart kan jag nog det mönstret utantill... ;)

Solution

Har tagit mig samman och börjat sticka på udden till min Solution. Bilden gör den inte riktigt rättvisa, den ser ut att bli jättefin. Sitter med tre olika mönsterversioner, alla med småfel, och stickar. Jag gillar inte sådant, min fasa är att det ska bli fel någonstans och att jag ska måsta repa upp. Men hittills har det gått bra.

Det blir mycket idrott i helgen. Utöver allt på tv är store sonen hemma för att spela två matcher med sitt nya lag. Hela familjen ska förstås heja. Igår såg vi LF besegra Jämtland med båda killarna i klacken. Kul.

Vinnare!

Sonens fiskmössa är klar. Behöver jag säga att han är nöjd?! ;)

Stickad i Drops Nepal, ett riktigt trevligt garn.

På nätet finns ju ibland en del utlottningar och annat. Ofta är jag med men sällan vinner jag. Men nu! Mönsterarkivet firade och lottade ut en handfärgad härva Filisilk och ett sjalmönster från Tant Kofta. Jag valde en härva i korall, en färg jag älskar på sommaren speciellt. Visst är det fint? Mönstret heter Raka rör och finns på Tant Koftas hemsida.
RSS 2.0