Värma liten!

Jag stickade ihop två mössor under helgen. En babyhjälm, en osedvanligt ful men väldigt praktisk mössmodell för små barn. Den står sig genom åren också, jag hade en när jag var liten, mina barn har haft sådana som deras mormor har stickat och nu har jag knåpat ihop min första. Inte så snygg, jag fick repa upp några gånger när jag bara ökat och glömt att minska. Man ska inte se spännande film på tv:n samtidigt... Nåväl, jag virkade på en kant för att göra den lite stadigare, hoppas att det ska fungera. Den andra mössan är en Easy Peasy Beenie ur boken Värma liten. Jag föredrar egentligen att sticka runt och slippa sy en massa, men var tvungen att testa modellen. Rätt söt, eller vad tycker ni?Om någon undrar hur det har gått med mormorsrutorna så har jag bestämt mig för att de är klara nu. Möjligtvis virkar jag en kant runt också, jag ska fundera lite på det. Så här blev det färdiga resultatet:


Gör nytta i sommar!

Alla som kan sticka kan få ihop en liten babymössa! Och alla som någon gång har stickat och virkat har säkert också lite restgarner hemma! Varför inte göra nytta i sommar och rädda livet på någon liten?

  http://kyrkkaffe.libris.se/?p=2114


Bolero till dottern

Dottern köpte en axellös klänning till skolavlsutningen. Jättesnygg men kanske lite svalt tänkte vi. En bolero beställdes i elfte timmen och morsan fick sätta fart med stickorna. Kvällen före avslutningen tränade jag hund till halv tolv. Efter det blev det till att sätta sig i soffan och göra klart ärmarna. Men jag hann! Här nedan syns det färdiga resultatet:

Inte särdeles svår att sticka men lite knixig att sy ihop, ett tag hade jag väldiga problem med att se vad som var upp eller ner och befarade att ärmsömmarna skulle hamna uppåt. Men det löste sig till sist! Inser dock att falkögonen inte är lika skarpsynta, det var tungt att sticka i svart garn.

Projektet med mormorsrutorna fortlöper men nu ser jag ljuset i tunneln. Inte många rutor kvar nu!

RSS 2.0