Virkad ängel

Jag gillar saker som går snabbt att göra! Igår gav jag mig på att virka en jätterar liten ängel. Först trodde jag att jag hade tagit mig vatten över huvudet och körde fast men sedan kom jag till insikt och det flöt på. Jag virkade mycket förr men på sistone har det mest varit stickning så jag är inte van vid virkutmaningar. Men den här var rolig och visst blev den söt?
Annars är jag fortsatt sjuk, hostar snart upp lungorna och har feber. Inte kul. :( Minstingen hostar också på, tydligen kan man få dras med hosta länge efter att mycoplasman är behandlad. Det ser ut att kunna bli en munter jul hos von Heijnes... Inte har jag hunnit julpynta som jag brukar heller, det enda som är någorlunda klart är badrummet. I värsta fall får vi väl fira julen därinne...

Julpyssel

Glest mellan inläggen här nu men desto flitigare fingrar här hemma, jag ska bara hinna med att fotografera och redigera alla bilder.
Har gjort en hel bunt med julkulor efter Arne och Carlos bok. Så roligt det är! Jag hängde upp fyra stycken ovanför ytterdörren, tycker själv att det blev riktigt snyggt:
Två stycken har jag gjort för att ge bort i julklapp (än). Tror att det kan bli fler, har en känsla av att detta kan bli årets julklapp. Linas matkasse, släng dig i väggen!
Så har jag stickat ett par babysockor i vriden resår, enligt mönster i boken Värma liten. Kanske inte de roligaste men väldigt praktiska, man kan liksom växa i dem:
Så har jag stickat ett par torgvantar till min brorsdotter som hon ska få i julklapp. Valde en isblå färg i Drops Angora, tycker själv att färgen är läcker. Mönstret hittade jag här: http://stickportalen.blogg.se/2010/april/mina-sma-torvantar-ar-nu-fardigstickade.html
Till sist har jag stickat ett par torgvantar för vuxen att ge bort i julklapp. Hatade verkligen garnet, inköpt på Tradera. Det var inte alls tvinnat utan trådarna låg lösa bredvid varandra så det var som att sticka med 3 garner samtidigt. Det gick INTE fort! Gjorde en mudd enligt den här beskrivningen: http://soanpysslar.blogspot.com/2008/10/pulsvrmare-med-liten-volang.html och sedan stickade jag falska flätor enligt barnvantarna ovan. Tycker själv att de blev riktigt, riktigt snygga och sköna, nästan så att jag vill behålla dem. Men jag har så himla mycket garn liggande så jag får sticka till mig själv av det.
Nu stickar jag ett par likadana torgvantar till i julklapp fast i Drops Angoragarn. Det är betydligt mer användarvänligt...
Sist med inte minst så är jag med i utlottning av superfint garn via Hanna Leker. Hoppas på tur. :)

Adventstider

Inte får man mycket julstämning när vädret är som det är ute! Vi försöker skapa lite julstämning  härinne i alla fall, julgardinerna är uppe och så de obligatoriska stjärnorna och stakarna i fönstren. Fast de är något färre i år, den lille valpen är välan begiven på att smaka på det mesta och jag vill inte gärna att en sladd ska bli det sista han smakar på. Så ljusstaken i köket kommer inte upp i år.
Ute på bron har jag pyntat lite. Köpte en svart stjärna för en tia på ICA Maxi, tyckte att den var lite cool. Så har jag virkat små hjärtan efter Drops mönster: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=104&d_id=46&lang=se Gjorde dem i rött och ett par i guld och så hängde jag dem i enris ute på bron. Det blev riktigt rart!
Så här blev mina små hjärtan i riset!
Och så här ser det ut på bron! Bocken börjar vara lite luggsliten, han får en och annan törn av förbipasserande hundar med glada svansar!
Har hjälpt sonen att brodera en adventskalender till flickvännen, tyvärr glömde jag fota den innan den överlämnades. Han var riktigt duktig, tonåringen! Kul att se honom sitta still och pyssla med något. Det fick lille sonen att vilja brodera också så nu har han sytt en liten barntavla. Bra för finmotoriken och också avkopplande att ha något i händerna att pyssla med. Dottern har också virkat hängen till julklappar och var riktigt, riktigt duktig på det.
Nu är det julklappar som gäller, just nu ett par babysockor i skruvad resår. Bild kommer förhoppningsvis när de är klara!

RSS 2.0