Sista bidraget klart!

Igår gjorde jag klart mitt allra sista bidrag till Värma liten-insamlingen. Det blev en yemenklänning (tror jag den hette) i härligt solgult bomullsgarn. Tyvärr fick inte kameran till det riktigt, det syns inte hur ljuvligt varm och solig färgen är. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet, tyckte länge att den mest såg ut som en disktrasa men det blev bra när jag sydde ihop. Kul när det blir så!Nu tar jag en paus från välgörenhetsstickningen och stickar något till mig själv. Vet ärligt talat inte när det hände sist. En sjal i limegrönt lingarn ska det bli, bara jag kommer överens med mönstret. Första matchen blev lite av en besvikelse, det var ett ganska kärvt garn att sticka i. Men det är bara att bryta ihop och komma igen! Tur att friidrotts-VM pågår så att jag kan smyga ner i TV-soffan även dagtid :)

Små sockar och lite annat

Friidrotts-VM nu, då blir det mycket tid framför TV:n och för att känna mig lite nyttig (och ha ro att stilla still) så stickar jag. Har hunnit påta ihop både en disktrasa och ett par små babysockor.


Disktrasan blev inte jättebra, jag tror att jag ska ta ett halvt nummer mindre stickor nästa gång. Stickad i Paris med stickor 4. Nåväl, den ska användas i köket så om den inte är allra snyggast spelar kanske inte så stor roll.


De små tubsockorna är stickade i Fabel, färg guacamole, efter ett mönster i boken Värma en liten. Jag tycker att de blev otroligt snygga! Tyckte inte att garnet såg så vidare snyggt ut i nystanet men oj, så bra det blev när det blev stickat! Sockmodellen tyckte jag var fiffig, tanken är att sockorna ska bli present till en liten bebis som tittat ut för tidigt i den här världen. Förhoppningsvis ska de inte vara alltför stora.

Till sist ett urläckert garn som jag köpt på nätet för att sticka en sjal till mig själv i. Garnet heter Linea, är i lin och bomull och kommer från Ullcentrum. Fast jag beställde det från Hippstick, ett företag med supersnabb leverans. Där ska jag absolut handla fler gånger! Köpte en härva i lime och en i en syrenlila ton. Alldeles, alldeles underbara!


Två nystan - tre mössor

Fortsatt bloggtorka här, delvis beroende på att familjen har varit i London en vecka. Helt underbart var det, oj vad jag älskar England! En dag i Oxford tog vi oss också, fantastiskt mysig stad. Jag älskar verkligen Norrbotten men skulle jag någon gång flytta härifrån så tror jag att det skulle bli till England. Det skulle fungera eftersom jag ändå jobbar hemifrån med världen utanför som min uppdragsgivare. Det enda bekymret är väl djuren. Hundar och katt kan man ta med sig men hur gör man med hönsen? Och så barnen, förstås, snart börjar de sina egna liv och då vill man kunna träffa dem ofta, ofta. Nej, jag får nog nöja mig med att leka med tanken och att försöka semestra i England så ofta jag kan.

Kampanken Värma liten lider mot sitt slut. Jag investerade ju i två nystan Paris för att sticka mössor. Läste att afrikanska kvinnor vill ha lite mer färg än våra normala pastellfärger så jag satsade på färgerna orange och grön. Tänkte att de också kunde symbolisera solen och växandet eller något sådant. I alla fall så räckte de precis till tre mössor, inte en tråd blev över. Kanske inte de färger jag själv skulle klä en liten bebis i men jag hoppas att de ska vara rätt för mottagaren.Läste någonstans också att några hade satt på en liten lapp med en hälsning och tror att jag ska göra samma sak. Inga blessings av någon sort, jag tillhör inte de troendes skara så det skulle kännas väldigt fel. Mer en omtanke och lyckönskan från en mamma till en annan. Varje maska är ju stickad med tanke på det lilla barn som ska bära mössan så det borde rimligtvis finnas en hel del värmande kärlek instickad.

Nu känner jag ett litet sug efter att göra något annat. Har hittat till sidorna StickaMera och Ravelry och blivit inspirerad att göra disktrasor. Det var skoj! Gjorde min första igår, en blå, tänkte ha just blå i mitt blåvita kök. Mannen tycker att de är för fina för att använda. :)


Hemma igen!

Det har varit lite bloggtorka här men det betyder inte att jag har varit helt sysslolös, även om jag kanske inte har pysslat på i samma takt som vanligt. Vi har varit i Björkliden och vandrat i några dagar tillsammans med familjen. Underbara dagar, underbar miljö och ett helt underbart väder! Nedan en bild på en av våra hundar som fick följa med. De båda små tuffade på helt otroligt och Idefix passade på att ta sig ett dopp i en fjällsjö. Är man simmarkung så är man!Innan vi for så stickade jag två par babysockor i storlek 0-3 månader. Tänkte först skicka dem till Kongo-insamlingen men så såg jag att Stickhjälpen efterlyser babysockor och eftersom de är gjorda i babyullgarn så passar de kanske bättre där. Så de får åka med i det paketet när det så småningom blir klart.Stickade också min första yemenväst, tyvärr i lite tråkiga färger. Hittade två nystan grått babygarn i min garnkista så jag tog detta tillsammans med lite rosa restgarn. Kanske inte så färgglatt som mammorna i Kongo skulle vilja ha det, men förhoppningsvis ska den kunna värma någon liten barnkropp i alla fall.Färgerna är inte riktigt rättvisande, den är i grått och ganska mild rosa.

Igår gjorde jag också klart den lilla mössa som jag påbörjade uppe i Björkliden. Den är desto färggladare, i korall och med smaragdgröna ränder. Gillar verkligen färgkombinationen.Jag stickar ju mest framför TV:n på kvällarna. Får ont i magen och mammahjärtat när jag ser reklaminslagen om insamlingen till Afrikas horn med alla utmärglade, apatiska barn och deras sorgsna mammor. Tänk så bra vi ändå har det i vår lilla del av världen! Jag har satt in en slant till Läkare utan gränser, den organisation som jag känner störst tilltro till. Hoppas att fler följer mitt exempel och skänker en slant till de nödställda på Afrikas horn.

RSS 2.0