Paketet skickat!

Idag går mitt semesterminnespaket iväg med posten! Hoppas nu att mottagaren blir nöjd. Det var ett kul byte, jag känner mig rätt nöjd med innehållet själv faktiskt men man vet ju aldrig, vi är alla olika.
 
Just nu är jag så oerhört sugen på en hel massa projekt och på att träna med hundarna. Men så är det allt annat som ska fixas också - semestertvätten, målning, matlagning, disk, städning... 

Kalajokisockor klara!

Eftersom vi har varit på semester i några dagar och eftersom vi stannade en natt i Kalajoki, kändes det lämpligt att sticka ett par Kalajokisockor under resan. Jag valde ett vårgrönt Nallegarn med aloe vera från Novitas. Jätteskönt garn att sticka i, dessutom gick det lite snabbare än "vanligt" sockgarn. Tyvärr fick jag totalt hjärnsläpp när jag skulle göra tån och vände på höger och vänster (OK, kan ha berott på intag av en cider och sport på TV:n också...) så de blev inte riktigt som de ska vara men jag gillar dem ändå. Lättstickat och trevligt mönster, även om jag nu lyckades snurra till det lite.
 
 
Håller på att färdigställa semesterbytespaketet till min byteskompis i Svenska byten-gruppen på Ravelry. Jag känner mig nöjd med innehållet och hoppas att mottagaren ska bli detsamma. Vi behöver bli några fler i gruppen så gå gärna med om ni läser detta! :)
 
Har påbörjat ett evighetsprojekt. Jag har ju länge drömt om en restgarnsfilt och nu tänkte jag att jag ska virka upp överblivet sockgarn direkt och så småningom sätta ihop rutorna till en filt. Få se om jag lyckas, stora projekt är inte riktigt min grej.
 
Måste ju också lägga in en länk till garnaffären jag besökte i Finland. Den var enorm!!! Vägen dit var lite skum, eller så var det jag som inte hanterade gps:en rätt för tidvis färdades vi på grusväg och jag var rätt säker på att vi skulle landa i ingenmansland och inte alls vid någon garnaffär. Men plötsligt låg den där, jag gick in och kom ut med en sprängfylld kasse full med garn. Tyvärr var lille sonen febrig och hängig så besöket blev en smula stressat, annars hade det kanske blivit ännu mer. Det blev en liten omväg på vägen från Tammerfors till Kalajoki men det var helt klart värt det. Rekommenderas!
 
 

Långt mellan gångerna

Man kan tro att jag ligger på latsidan men så är det inte. Däremot har jag inte riktigt tid att blogga, det är så mycket annat som lockar så här på sommaren. Men här kommer ett litet inlägg för att visa att jag lever. ;)
 
Jag har fått ett JÄTTEFINT bytespaket från min byteskompis i Mixa&Matcha 7, Johanna. Ett riktigt lyxpaket! Ska bli spännande att så småningom sätta händerna i Heaven's Hand, ett garn jag har hört talas om men aldrig själv haft. Har inte sett det i någon affär häruppe. Det är det som är så spännande med garnbyten, man får en möjlighet att få sådant som man inte själv kan komma över och vice versa. I love it!
 
 
Kan skvallra om att lakritsen var megagod och teet likaså. Och så ska det bli spännande att sticka med fyrkantiga stickor. :)
 
Började sticka på en tröja till sonens flickvän, tänkt som födelsedagspresent. Tvåtrådigt ullgarn, stickor sex och ett ganska enkelt hålmönster. Vad kan gå fel? Allt, visade det sig. Började ju med att tvätta garnet  maskinen och få ut ett sjuttongubbarstrassel. Sedan har jag stickat fel hur många gånger som helst och fått repa upp. Men den blev klar, även om vi kom en halvtimme sent till kalaset för att jag skulle hinna få den klar. Ibland vill det sig helt enkelt inte. Kameran ville sig inte heller, den är inte gul utan naturvit (som på bilden där den ligger i spänn).
 
 
 
Har stickat ett par disktrasor till svärmor också men dem har jag inte fotat. Älskar mönstret Vignes och har gjort en i det mönstret samt har ännu en på gång (fortfarande grön Novita Bambu, kommer nog inte ta foto då det ser ut som om jag visar samma trasa om och om igen). Har också påbörjat ett par sockor, bestämde mig för att göra sockorna Kalajoki eftersom vi ska just dit inom kort. Gör dem i Nalle aloe vera, färgen är äppelgrön. Otroligt behagligt garn att sticka i, aningen tjockare än vanligt sockgarn och väldigt skönt och lättstickat. En ny favorit!
 
Funderar också lite på vad jag ska hitta på att skicka i semesterminnesbytet till min bytesvän. Lite kul att hitta på saker som andra förhoppningsvis blir glada av. Hoppas nu bara att vi kommer iväg till Finland som planerat, naturligtvis har ena vovven passat på att bli sjuk så jag ska in till jourveterinären idag. Snorklig och stendöv på en gång, det kom bara pang och känns väldigt märkligt. Tänk om de kunde prata???

Mönster till sockorna Rivercat

Någon undrade över mönster till sockorna Rivercat som jag stickade i juni. Klicka på den här länken så kommer ni till mönstret (engelskt). De var riktigt roliga att sticka. Nu skippar jag dock sockklubben och gör min egen sockklubb, så snart tröjan till sonens flickvän är klar (och ett par disktrasor till min svärmor) så ska jag ge mig på de här sockorna, har jag tänkt mig. Jag tycker att de är superfina men har lite svårt att bestämma mig för vilket garn och vilken färg jag ska ta. 

Nyfödda småvalpar

Igår kom Idefix femte valpkull till världen, två små trefärgade valpar, en av varje kön. Jättefint tecknade är de också, riktiga små karameller. Kul med trefärgade, han hade ju det i sin första kull men sedan har det "bara" varit blenheim. Enda kurxet är väl att de kunde ha varit fler, jag hade hoppats på några tikar så att en kunde flytta till Norrbotten... Men det blir inte alltid som man tänkt sig. 
 
Mamma Blinka med sina nyfödda små. 
 
Idag trodde jag att hönsgården var rymningssäker, lite hönsvärldens svar på Kumlabunkern. Därför kändes det tungt när yngste sonen kom in och meddelade att tuppen Karlsson gick lös på gräsmattan. Jag fattar ärligt talat inte hur han gör!!! Han måtte vara hönsvärldens svar på Houdini! Jaja, bara att ge sig ut och jaga hål igen. Han ser så liten, rund och bullig ut att man omöjligt tror att han kan flyga eller pressa sig ut någonstans. Men jag ser honom sällan äta, jag anar att under alla fjädrar är det bara uppblåst luft...
 
Karlsson, alias Houdini...
 
Stickar vidare på tröjan till sonens flickvän, bara en vecka kvar tills hon fyller år nu och jag har båda ärmarna och montering kvar. Hej och hå! Jag gillar ju egentligen inte att göra tröjor, vet inte varför jag var dum nog att sätta igång med en när jag så nyss gjort en stor kofta till mig själv. Jag vill göra små saker, disktrasor, sockor och sjalar. Nåväl, bara att bita ihop och se till att bli klar. Då får ni se bild också.
 
Skickade iväg mitt sommarbyte i bytesgruppen igår och är snart klar med innehållet till mixa & matcha från StickaMeras senaste byte. Bara en grej till som ska komma med posten, sedan kan det gå iväg. Hoppas att det faller väl ut... :)

Inte mycket stickat idag :(

Borde ju ha jobbat idag och blivit klar, men för en gångs skull sken solen och jag hade lovat mig själv att skura hos hönsen så fort det blev väder för det. Det blev det idag... Hela dagen har jag skurat matbehållare, reden, bajsplatta, väggar mm. Sågat ner ett litet träd och fixat en ny sittpinne har jag också gjort, liksom bytt torv inne hos dem och räfsat hönsgården. Tonårssonen har slagit ner ett par stolpar och satt nytt nät så nu är de inhägnade också. Lite trist att inte ha dem lösa i trädgården längre men dels är mina liljor helt uppätna och dels var en av byns jakthundar, en laika, på rymmen i lördags och befann sig bl.a. i grannens trädgård. Då insåg jag att det här med frigående hönor kan ha sina mörka stunder också.
 
Lustigt nog verkar de ta detta med att vara instängda med fattning. Det nyskurade hönshuset däremot... Först var de väldigt upprörda över att luckan var stängd, trots att de i vanliga fall aldrig brukar gå in i huset på eftermiddagen. Men just idag hade de behov av det! När luckan så småningom öppnades var ju allt så förändrat så då var de tvungna att ha hönsriksdag utanför luckan en stund innan tuppen och ena hönan försiktigt smög sig in. De var in och kollade flera gånger innan de andra vågade efter. Ibland är de verkligen hönshjärnor!
 
Lite trist blir det att ha dem instängda, jag har ju en liten Gertrud (hedemorahöna) som brukar följa mig vartän jag går. Det är nästan så att hon går med ut med hundarna också, så tam är hon. Men just därför får hon vara instängd nu, det skulle bli gråt och tandagnisslan här om hon låg ihjälbiten på gräsmattan.
 
Fick veta min bytesvän i StickaMeras Mixa & Matcha idag. Kul, nu fnular jag på vad jag ska stoppa i paketet och har redan några idéer. Bra med så utförliga frågor och så en blogg att snoka runt lite i. Har också startat ett nytt byte i "min" lilla grupp på Ravelry och så håller jag på att färdigställa mitt paket i Sommarbytet där. Det ÄR kul med garnbyten!!!
 
Gillar inte riktigt det nya formuläret till bloggen, har så vansinnigt svårt att hitta verktygen för att göra länkar mm. Jag är nog som mina hönor, jag tycker att det var bättre förr!!! ;)

RSS 2.0