RAK och rutor

Igår var en bra dag. Jag städade lite i mitt arbetsrum. Det finns helt klart mer att göra men det ser i alla fall aningen mindre råttboaktigt ut. Jag måste sluta köpa garn och framförallt - jag måste sluta spara på mig en massa kartonger i olika format!
 
Jag fick ännu en omgång rutor med posten, denna gång från Jayne. Ett litet rosa band följde också med, jag vet bara inte riktigt vad jag ska göra med det. Nu måste jag snart sätta igång med att få ihop rutorna också, jag har en idé om hur det ska se ut men vet inte riktigt om det blir bra. Jag hoppas förstås på det.
 
Bästa Myzpyz skickade också ett mönster på en sjal av Maria Olsson igår, en total överraskning men den gjorde mig väldigt glad. Jag älskar verkligen Marias mönster. Men det var My som fyllde år, inte jag. Om du läser detta så tusen tack, du gjorde verkligen min dag! Kram!

Flera rutor!

Igår kom det ett brev med fler rutor till min tänkta restgarnsfilt, denna gång från Jane. Det kom också med lite varm choklad från Cadbury, till lycka för yngste sonen som älskar just sådan. 
 
 

Majsockor

Jag lyckades ju inte komma med i Dödergöks sockutmaning så jag kör min egen och stickar sockor av garn som ligger här hemma. Detta blev mitt första par:
 
Mönstret heter Amy Socks och finns på Ravelry. Och nej, det var inte det roligaste mönster jag stickat men det fyllde en funktion just då eftersom jag mest stickat under tidiga morgnar när valparna varit vakna och mitt huvud inte har varit på topp. Garnet är Opal, ett garn som jag fick i ett RAK-byte på Ravelry. Jag är inte jätteförtjust i självrandande garn men gillar verkligen färgerna här, de ger mig vårvibbar och får mig att tänka på äppelträd och nyutspruckna björkar.
 
Nu har jag börjat virka på en gardin till gäststugan, det förra försöket fick jag ju repa upp. Detta har jag större hopp till:
Visserligen kommer den inte att täcka hela fönstret i dörren som planerat men den går i alla fall hyfsat långt ner. Jag har också fixat en sitthörna på bron till stugan:
 
En turkos dyna ska ligga på stolen och så tänker jag mig att någon gång hinna göra en filt i blåa och vita toner. Någon gång...
 
Äggkläckaren är startad nu med två ägg från min isbarhöna, köpta avelsägg av cream crested legbar och gökfärgad maranhöna (se bilden) och så fyra ägg från ICAs ekologiska. Av de senare är det spindel i två av dem så nu hoppas vi få en liten ICA-Stig eller ICA-Cindy i hönsgården vad det lider. Detta med höns, ägg och kycklingar är fascinerande!
 
 
 
 

Sjalen med stort S är klar!

Nu är jag klar med min sjal! Är otroligt nöjd över mig själv faktiskt, dels för att resultatet blev väldigt bra (tycker jag) och dels för att det var lite av ett "hålla tungan rätt i mun"-projekt med ihoptagningar och omslag på alla varv. Nu när jag har haft valpar har inte huvudet varit helt på skaft alla gånger så det har gått sakta framåt. Men nu är den klar och jag är så nöjd! Mönstret finns på Ravelry och garnet är handspunnet av Surtanten.
Så här blev den när den blev klar:
 
 
 
Mönstret innehöll så kallade "nupps" men jag kände inte riktigt för det så jag tog pärlor istället, mitt första pärlprojekt. Beställde från Pärltorget och naturligtvis tog de slut när jag bara behövde tio till så jag fick beställa en ny påse. Allt för att det skulle ta längre tid och kosta mer... Men det var det värt när man ser det färdiga resultatet!
 
Nästa projekt ska bli en gardin till gäststugan är det tänkt. Mitt första försök, en gardin jag har älskat sedan ungdomen, verkar gå om intet. Enligt mönstret stämmer måtten perfekt för fönstret i dörren, 51*58 cm. Efter att ha virkat 10 varv kan jag dock konstatera att verkligheten är en annan, bredden stämmer men inte längden, det finns inte en chans. Så jag får använda mig av den kända devisen "börja om från början, bärja om på nytt". Men lite surt är det, jag såg liksom hjortarna framför mig redan. :(
 
Har fått ytterligare ett gäng rutor till min lilla filt, så spännande det är att få rutor som andra har gjort! Så här ser de senaste ut:
 
 
Igår kom också den Lilla snabba kökssnurran tillbaka hem till mig. Jättekul att få tillbaka den med mycket spännande och fint innehåll! Detta stannar kvar för alltid, resten av snurran läggs vidare och fylls på innan det är dags nästa gång, om kanske ett halvår eller så.
 
 
 
 
 

Lite snabbt

Ligisterna i köket tar all min tid i anspråk och när de sover, gör jag det också. Men lite hinner jag med alltemellanåt. Mina sockor är klara, bild kommer snart. Ett nytt par är påbörjade. Sjalen står och stampar, pärlorna tog slut med ett halvt pärlvarv kvar. Irriterande. Nåväl, nya är beställda och kommer i veckan. Är galet nöjd och ser fram emot att blocka den och visa upp den för världen, dvs på bloggen. Hoppas att den blir lika bra som jag tror.
 
Fick ett RAK i veckan, spännande sockgarn med mönster och stickor till och så en söt liten muminsouvenir. Har börjat sticka sockorna, med stickor 3,5 går det hyfsat snabbt.
 
 
Har också fått två rutor till min restgarnsfilt i sockgarn. Jättefina!
 
 
 

RSS 2.0