Socktober

Oktober är väl ändå en sockmånad? Det känns så. Därför stickar jag sockor för glatta livet just nu. Inga avancerade, inte ens en endaste liten fläta, utan bara vanliga släta sockor. Första paret var till det lilla kusinbarnet som fyller tre i november, stickade i en färgnyans av Drops Fabel som jag faktiskt tycker var riktigt, riktigt snygg trots att jag normalt gillar enfärgat bäst.
 
 
Nu stickar jag ett par sockor till brorsdottern, också de i rosa toner men i Drops Delight. Det är något med tjejer och rosa, helt klart.
 
Här har jag precis påbörjat den första, i själva verket är jag på minskningen i tån på den andra. Och nu kommer den stora frågan - vad ska jag sticka sedan? Jag har inga mer presentsockor att sticka, däremot en del annat som ska vara klart till jul men - oktober är ju sockmånad! Mamma önskar sig tofflor, kanske det kan gillas..?
 

Tidsbrist

Här händer det inte mycket men i min soffhörna går fingrarna varma. Julklappsstickningen är i full gång, jag kommer ständigt på nya saker som jag vill hinna göra och börjar nästan känna mig lite stressad. Urfånigt egentligen, ingen vet ju vad de går miste om om jag INTE hinner. Men ändå... Många julklappar ska skickas till släkten söderut och för att få lite ordning i kaoset skriver jag dels upp i min lilla bok (som vanligt, när det gäller julklappar är jag världens mest organiserade människa, sådant skojar man inte om) och dels har jag infört ett system med olika kassar inne i mitt arbetsrum där de olika paketen sorteras efter vilka som ska vad. Det känns bra att ha överblick och koll. Förhoppningen är att inget litet förargligt paket ska dyka upp EFTER jul som det nästan alltid gör, därför att jag lagt det på ett finurligt ställe sedan jag omsorgsfullt har noterat det i min lilla bok (men inte vart jag har lagt det...). Vi får se om det fungerar. Mitt arbetsrum är följdaktligen ett enda kaos, värre än vanligt med andra ord, men syftet är ju gott. Efter jul kommer det naturligtvis att anta ordnade former igen...
 
Vad har jag hunnit sticka då? Jo, två halskargar i ett nytt garn från Drops som hette Peak och väl inte var någon större höjdare men färgen var rosa med lite lyster i (pga synteten) och jag tror att det kan gillas av små flickor. Bilden blev urusel men kolla gärna in mönstret, där syns den snyggare. Ruskigt snabbstickat! 
 
 
I våras önskade sig sönerna varsin Minionmössa, varpå den ömma modern raskt inhandlade garn. Satte nu igång med att sticka mössor, med tanken att det skulle bli julklapp. När yngste sonen såg vad jag pysslade med, såg han tveksam ut och konstaterade att nja, en sådan mössa ville han nog inte ha längre... Bussigt! Han har nyss börjat sjuan och det har blivit otroligt viktigt vad man sätter på sig. Storebror pluggar ju på universitet och verkar snarast gilla att vara lite eljest och crazy, så jag hoppas att han fortfarande vill ha en mössa. Öga ska virkas och en mun göras men annars är den ju klar. Och vad jag ska göra av resten av det knallgula och klarblå garnet vete katten, ett par helsvenska sockor kanske? Eller två...
 
 
Ett par små sockor till kusinbarnet i födelsedagspresent har det blivit men dem glömde jag att fotografera. Det har varit mycket på sistone, jag skyller på det. Nu stickar jag ett par till lillasyster, dem ska jag försöka komma ihåg att ta kort på. Det har också blivit ett par julklappsvantar till storasyster, stickade i Kampes tvåtrådiga. Jag valde ett som skiftar i olika blå toner och det blev tyvärr inte riktigt så bra som jag hade hoppats, det ser nästan ut som om jag skarvat med ett helt annat garn. Missade nyansskillnaden på tummen när jag stickade på kvällen. Men snögubben är lite söt i alla fall, även om flerfärgsstickning inte är min grej. Jag får påminna dem om att det är tanken som räknas! ;)
 
 
Fina rutor har det ramlat in i kuvert under veckan. Det har kommit rutor tidigare också, dem har jag kanske missat att få med här. Efter jul ska jag fortsätta på min filt, det skulle vara så mysigt att få den klar.
 
 
Idag kom det också hem ett alldeles ljuvligt paket i det lyxiga socktoberbytet. Ett sockgarn med fantastisk lyster i ull, silke och bambu, dreiklang från Atelier Zitron. Så kom det en spännande lakritsmarmelad (jag är grymt svag för lakrits), en ljuvlig olivtvål som är perfekt för en torris som mig, en liten chokladklubba som man ska doppa i varm dryck, en söt börs, en sticktidning och ett mönster på fina sockor. Tror att jag fick med allt där. Det piggade verkligen upp denna höstruskiga dag när vi vaknade till regn och blötsnö. Detta är inte min favorittid på året!
 
 
Imorgon hoppas jag kunna ta mig till Ikea i Haparanda en snabbis. Dottern har blivit med pojkvän och ånyo blev vi påminda om att vi bara har en soffa med tillhörande tv. För att slippa stå i tvättstugan till sena kvällen fler gånger tänkte jag inreda allrummet med en liten soffa och den gamla tv:n som nu står i vårt sovrum utan att användas. Barnen har upplyst mig om att det är tn tjock-tv men vad då, den fungerar. Den stora frågan nu är om vi ska köpa en vanlig soffa eller en bäddsoffa? Jag har lovat maken att provsitta soffan innan köp, han vill att jag även ska provligga en eventuell bäddsoffa men där tror jag att min gräns går. Vi får se vad jag kommer hem med, fortsättning följer. Liten och billig ska den i alla fall vara, helst ska den rymmas inom det presentkort vi fick förra julen. Sedan kanske jag tar en sväng över gränsen också och kikar lite där, kanske...
 
 
 
 
 

RSS 2.0