Min egen sommarsjal

Dags för nästa sjal, denna gång till mig själv. Garnet är Louisa Harding Mulberry, mullbärssilke som jag köpt på nätet från Loops rea. Otroligt läcket och lättstickat! Mönstret heter Little Shells och kom fram väldigt fint efter att jag lagt sjalen i spänn. Innan liknade den mer en sladdrig disktrasa, om än i lite lyxigare kvalitet då kanske. Snabbstickad var den också, klar på bara ett par kvällar. Me like!
 
 

En sjal klar!

Har stickat en sjal till en god vän. Mönstret heter Ginkgo, garnet är Malabrigo sock och jag har använt Addi Lace rundsticka. Kan säga att allt sammantaget var en underbar upplevelse och gav mersmak. Älskar mönstret (kan bero på att jag har en viss förkärlek för blad/löv), älskar garnet och älskar verkligen mina nya stickor. Och resultatet blev rätt OK om jag får säga det själv. 
 
 

Bemärkelsedagssnurra

I gruppen Svenska bytenhar vi en bemärkelsedagssnurra. Jag bestämde mig för att fira både födelsedag och namnsdag (idag!) och igår hämtade jag ut mitt namnsdagspaket från Lingonben. Ett helt underbart paket, visade det sig, så precis mitt i prick! 
 
Det innehöll citruste, jag älskar te med citrussmak och detta doftade ljuvligt. Så lakrits, finns det något godare? Och så en helsöt tesil som jag just precis samma dag spanat in på ICA Maxi och undrat vad det var. Nu har jag en! Och så en liten kaka som ger smak av England, jag älskar England och jag älskar Walkers.
 
 
Så garnet... Jag har köpt Kaunigarn till andra (lustigt nog ganska nyss) men varit för snål för att köpa till mig själv. Just precis det här garnet har jag spanat in läääänge, jag tycker att färgövergångarna är så underbara i de olika röda tonerna. Så gissa om jag blev glad när jag hittade ett nystan i paketet!
 
 
Eftersom vi normalt inte firar namnsdagar i det här huset kan jag lätt säga att detta var min bästa namnsdag på mycket, mycket länge. Tack snälla Lingonben!
 
På stickfronten är jag snart klar med en sjal som ska vara en present till en god vän. Är riktigt nöjd med mönster och resultat så här långt och garnet (Malabrigo sock) är ljuvligt att sticka i. Dessutom var det invigning av mina stickor Addi Lace - I'm in love! SÅ sköna att sticka med! KnitPro snurrar upp sig, garnet fastnar i skarven osv men med de här bara flöt det. Yes!
 
Imorgon fyller min äldste son 20 år. Kan någon människa begripa vart de åren har tagit vägen? Inte många likheter mellan det lilla knyte som låg bredvid mig på BB och den 189 cm långe, blonde kille som går omkring här i huset nu. Och om HAN är 20, hur gammal är då inte jag..?
 
 
 

Utlottning!

Om ni vill försöka vinna ett helt underbart somrigt och vackert garn ska ni kika in här: https://charliin.wordpress.com/2013/07/12/dags-for-utlottning/

Finbesök och kul paket

Igår hade jag finbesök när BrittMarie kom förbi. Men vi pratade inte stickning utan hund! =)
 
Kul paket fick jag med posten också, ett byte i gruppen Stitch 'n Giggle. Man angav sina önskningar, på det viset så vet man ju också att man blir nöjd med innehållet. ;) Jag önskade mig Knit Pro Karbonz stl 2,5 mm, godis och lokalt sockgarn. Och det här fick jag:
 
 
Kan meddela att lakritsen är jättegod. :)
 
 
 

Boktips!

Har ju glömt att berätta om mitt senaste bokinköp! Jag tänkte att jag i sommar skulle ta tag i detta med att sticka två sockor samtidigt. Så hips vips var följande två böcker beställda:
 
2 At-a-time Socks    Toe-Up 2-at-a-Time Socks
 
 
De finns på AdLibris för runt 120 kr/styck. Jag köpte mina från Amazon.uk.com, har blivit storkund där. ;o) Har inte påbörjat något projekt än men böckerna ser ut att ha tydliga och lättfattliga instruktioner och innehåller dessutom trevliga mönster. Inte alltid (dvs ganska sällan) jag är nöjd med bokinköp när det gäller stickning men de här tror jag kan vara något. 
 
 

Ett fantastiskt paket!

Kommer ni ihåg att jag skrev om födelsedagsbytet på Ravelry, där jag blev grundlurad av en person som låtsades vara sjuk men i själva verket bara inte ville skicka något tillbaka? I alla fall så fick jag en "ängel" tilldelad mig och en ängel är precis vad hon är. Igår och i förrgår kom det paket och jag är alldeles mållös över innehållet. Titta bara!
 
Jätterara kort och lakrist som var försvinnande god...
 
Denna fanns i det ena paketet. Dottern har redan kastat lystna blickar på den.
 
Detta låg i det andra paketet.
 
Och så garnet, det alldeles, alldeles ljuvliga garnet som jag klappar och stryker på flera gånger om dagen.
 
En jättefin kasse fick jag också. Utöver allt på bilderna fick jag också två jättefina böcker om flerfärgsstickning och två tidskrifter med stickning och virkning. Gissa om jag är i sjunde himlen???
 
Har varit i Finland på totalt misslyckad parningsresa. Tänk er att åka 80 mil enkel väg bara för att landa hos en hanhund som inte kan para, trots att ägaren bedyrat motsatsen? Han var i så urusel kondition att det var rent skamligt. Ägaren hoppades att jag skulle gå med på insemination men jag backade ur, tog med mig tiken till hotellet och klev upp nästa morgon och åkte tillbaka hem igen. Hann med besök i både Tex och Hallpa Halli i Torneå (och i den senare var Novita-garnerna om möjligt ÄNNU billigare så nu har jag alldeles, alldeles för mycket sockgarn hemma) och så lite Ikea och Iittala modell blixtbesök. Alla som tror att man gör pengar på seriös hunduppfödning kanske nu inser att det är raka motsatsen, utöver att man betalar moms på valppriset får man lägga sådana här upplevelser också på utgiftskontot. Många pengar ut, inga pengar in. Surt sa räven.
 
Har stickat klart Katniss-sockorna. Nej, de var inte roliga, rekommenderas inte annat än om man är absolut nybörjare på detta med flätor och/eller engelska mönster. Då kan de nog vara ett väldigt bra projekt att ta sig an. Gillade inte riktigt garnet, Jawoll Lang Magic Dégradé, heller. Det har en tendens att vilja dela sig när man stickar och det gillar jag inte riktigt. Fascinerande det där med garn, det är inte alltid det dyra är det roligaste att hantera. Men färgerna är vackra. De får då representera juni månads sockor i min lilla sockutmaning med ett par per månad.
 
 
Har tusen projekt på g nu, nästan lite stressande. Fick veta att en god vän ska bli mormor. Hennes flickor har varit barnvakter till våra barn och vi har liksom följts åt i livet så det var en stor glädje också för mig och jag var genast tvungen att köpa garn och börja sticka babykofta. Ser det pyttelilla plagget växa fram, tittar på mina långa tonåringar och funderar över om de verkligen har varit så där små...
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0