Straffkommendering

I fredags var jag rejält arg på mig själv för att jag är så urbota klantig. Bestämde mig för att straffet för det fick bli att sticka ett par sockor på rundsticka och därmed bita i med en ny teknik. Sagt och gjort, det fick bli ett par barnsockor i garnet Novita 7 bröder, läckert karamellrosa till yngsta brorsbarnet. Det strulade direkt, jag hade tänkt ta en tråd från nystanets insida och en från utsidan men hur jag än försökte fick jag inte tag i någon tråd från insidan. Och här gör jag då min tankevurpa och nystar halva nystanet, klipper av tråden och har två nystan, istället för att nysta hela och ta en tråd från varje ända. Hmmm, fredagen var verkligen inte min dag.
 
 
Hade tänkt göra ett par mönsterstickade sockor som fanns i boken (en himla bra bok för övrigt med väldigt instruktiva foton) men efter att ha trasslat trådar och skyfflat sockskaft hit och dit längs rundstickans kabel så kände jag att min stackars överkokta hjärna inte mäktade med mer än ett par helt vanliga sockor med resårstickade skaft. Så så fick det bli. Och nu har jag lyckats tråckla mig förbi både hälminskningar och upplockade maskor och håller som bäst på med foten. Så jo, det blir nog ett par sockor till sist. Men nej, jag är inte alls såld på detta med rundsticka utan fortsätter nog med mina Karbonz och min varvräknare. Jag gillar att göra dem en i taget och slippa dra dem kors och tvärs på en stackars rundstickekabel. Fast kanske ska jag göra ett par till från tån och upp också, bara för att ha gjort det. Kanske...
 
I fredags var den älskade maken och jag på restaurang. Vi fick ett presentkort på en klassisk, fin restaurang av svärföräldrarna i julklapp och planerade att nyttja det under hösten när jag plötsligt läser i tidningen att de stänger den sista februari. Det blev panik i lägret, i synnerhet som det visade sig att annonsen var felaktig och de skulle stänga snarast. Så i fredags var vi där och lyxade till det med fördrink, Norrbottenstallrik till förrätt, ripbröst i konjakssås till huvudrätt och vaniljglass med vispgrädde och hjortron till dessert. Och så ett gott rödvin förstås. Otroligt gott alltihop. Vi blev de sista gästerna så innehavaren fällde en tår och då rann det lite i mina ögon också av bara farten. Vi fick en personlig visning med små anekdoter och kom till insikt över hur mycket de väggarna hade att berätta. Det blev en fantastiskt fin kväll med både glädje och vemod. 
 
Ripbröst i konjakssås med pressad potatis till, så galet gott!
 
 
 

Snyft...

Morgonen är verkligen inte min tid på dagen, idag fick jag bevis för det. Stickade klart uggletröjan igår kväll och sydde ihop, ida skulle jag bara köra den på maskinens ullprogram och spänna den som jag gjort så himla många gånger förr. Så, in med tröjan i maskinen, ställa in på 30 grader och så programmet. Men, det var fasligt vilken tid det där programmet tog på sig!?!? Trött i mössan som jag var så tog jag det vanliga programmet och då tror jag att maskinen per automatik väljer 40 grader. Ut kom något som väl närmast kan beskrivas som bullet proof...
 
Jag försöker trösta mig med att jag i alla fall är en jäkel på att tova i maskin men nej, det hjälper inte. Där rök den tröjan! Och med den all min lust till att göra fler sådana här på ett tag. Tanken var ju en till åt det andra lilla kusinbarnet men när jag nu är tillbaka på ruta ett så stryker jag den tanken. Och jag kan inte ens skylla på Doris den här gången...
 
Istället tröstar jag mig med
Den är också fel, den skulle ha åkt i ett litet RAK-paket igår och en annan var tänkt till mig. Men i stressen att hinna få iväg det innan de tömde lådan verkar jag ha stoppat ner fel. Nåja, hoppas att den smakar gott den också, den här var i alla fall väldigt smarrig. Jag känner att jag är värd den efter morgonens vedermödor och efter att faktiskt ha krympt 3 kg med den där 5-2-dieten. 
 
 

Snart klar med nästa

Nästa julklapp på G är en tröja till ena lilla kusinbarnet (jag har bara två kusiner om någon nu skulle undra). Det blir en uggletröja, jag gillar verkligen det mönstret. Fast i den storlek jag gjort den här gången var det antingen fel på mig eller mönstret, jag har inte fått maskantalet att stämma riktigt i intagningarna och tycker också att det blivit lite snett på något ställe. Men kanske ingen märker det mer än jag, förhoppningsvis.
 
 
Doris har varit i farten igen. Häromkvällen nystade hon ju mitt fina Regia Silk på sitt alldeles egna lilla sätt. Igår när jag skulle ha kökspallen, såg jag att ena hörnet på steget såg lite mysko ut. Någon hade liksom "raspat" lite på det. Det förklarar de mystiska ljud jag har hört från köket ibland när jag suttit häruppe och jobbat! Nu är det en billig pall från Ikea så det är inte hela världen, jag är glad att hon tog den och inte de nya köksluckorna...
 
Tänk att någon som ser så här söt ut kan vara en sådan liten illbatting!? ;o)
 
 
 
 

Tomteverkstad

Nu är tomteverkstaden i full gång, jag har en hel massa julklappar som ska hinna tillverkas innan den 24:e december. Kärleksvantarna är nu helt klara och jag är väldigt nöjd med dem.
 
 
 
I helgen har jag varit i Umeå och Övik, dottern tävlade agility och så passade vi på att träffa storebror som pluggar teknisk fysik, andra året, i Umeå. Underbart att tillbringa en helg med storbarnen utan en massa måsten!
 
 
Under agilitytävlingen fick jag en massa dötid och hann sticka en ugglemössa. En var klar sedan tidigare. Den större ska bli födelsedagspresent till kusinbarn, den mindre ska skickas iväg som en del i den kreativa utmaning jag hade på Facebook i januari. Snart i mål där...
 
 
En julklappsmössa hann också bli klar men den ligger i spänn just nu och finns inte med på bild. Det gör däremot ugglevantarna som blev klara för länge sedan men som fick ögon igår. Det blev en viss skillnad... 
 
 
Lille sonen är hemma med världens förkylning och framförallt hosta. Han har inte lyckats lära sig virka fasta maskor i skolan men är enligt egen utsago en baddare på luftmaskor. Så igår satte vi oss i soffan för att träna fasta maskor. Lite knepigt eftersom han är vänsterhänt, jag gissar att det är därför det inte har gått i skolan. Men det tog inte lång tid så hade han fått in knycken så hur syslöjdsläraren kunde gå bet på det är för mig en gåta. Nu virkar han fasta maskor på löpande band, det ska bli ett bokmärke har vi tänkt oss. I morse när vi såg på Nyhetsmorgon på svt så säger han plötsligt: "Jag känner mig gammal". "Jaså, varför då?", undrar jag. "Jo, jag sitter här i soffan och virkar och ser på nyheterna".
 
En annan som gillar garn är Doris. Igår "hjälpte" hon mig att nysta ett nytt nystan Regia Silk. Behöver jag säga att jag nästan ville gråta??? Tack och lov var det inte så illa som det först såg ut utan jag kunde nysta ihop det igen. Efter tre barn och ett antal hundar borde jag ha lärt mig att ana oråd när det plötsligt blir väldigt tyst...
 
 
 
 
 

Kärleksvantar

Håller på att sticka ett par kärleksvantar. Ända sedan jag fick det flerfärgade garnet i ett byte har jag sett dem framför mig men annat har kommit emellan. Men nu är jag igång och det blir så bra som jag hade tänkt mig. Hade tänkt mig att de skulle bli en julklapp men jag vet inte om jag vill skiljas från dem. Kanske måste jag göra ett par till..?
 
 
 
 

Gardinerna klara!

Eller i alla fall en gardin klar. Fönstret är ganska litet, jag funderar på om jag kanske bara ska ha en gardin på ena sidan eller om jag ska drämma till med två. Så här ser det ut, visst blev den fin?
 
 
I helgen började vi också få ut lite möbler därute. Än är det långt ifr¨ån klart men det rör på sig.
 
 
Så skönt med en gäststuga, vi blir så hiskligt trångbodda när vi får besökare! Skönt också för besökande att kunna dra sig undan till en egen liten vrå.
 
 
 

Jag målar och målar...

Inne i en period med lite jobb nu, som det brukar vara så här års. Passar då på att fixa med gäststugan för att få bort känslan av furu i kombination med flower power som rådde där innan. Nu är allt faktiskt målat i en himmelsblå färg på väggarna och vitt på lister, runt fönster, insidan av dörren mm. Nu är det bara resten kvar!
 
Före...
 
...och efter! 
 
Jag har ju sett stugan framför mig för mitt inre så himla länge nu så jag vet precis hur jag vill ha den. Samtidigt är det liiite tråkigt att göra klart allt, i mitt inre har det ju varit klart länge. Just det är ett problem för mig när det gäller större projekt. Jag kan direkt se dem framför mig i rätt garn och färg, de är liksom klara redan när jag påbörjar dem och därför ledsnar jag fort på att göra dem. Det blir inte spännande att se det färdiga resultatet, jag ser det ju redan. Samma sak med stugan, jag har fått bita ihop för att måla klart och inte sluta halvvägs. Nu ska golvet skuras, möblerna bäras ut, gardinerna stickas klart så att de kommer upp i fönstret på bilden och... Mycket pyssel återstår innan det blir som jag har tänkt mig.
 
 

Tillbaka i ugglemösseträsket

Kusinbarnens födelsedagar närmar sig. Jag har bara två kusiner och båda har två barn, de ena fyller på våren och de andra på hösten. Ugglemössorna känns som en rolig och snabbstickad present. En är klar, väntar "bara" på lite ögon och tofsar.
 
 
Stickar också vidare på gardinen. Gillar verkligen resultatet, hoppas nu att det blir så bra som jag tänkt mig i slutändan. Så här ser den ut:
 
 
 
 
 

Mi mysse

Jag stickar vidare på min mössa som då ska bli en vinst under lördagens tipsrunda är det tänkt. Gillar modellen skarpt, snyggt med de vridna maskorna i resåren och snyggt med flätstickningen. Dessutom får den ju en bra passform på det viset. Enkelt och snyggt, även om det kanske inte riktigt framkommer av bilden. Garnet är Drops Lima, ett trevligt garn att sticka i som är en ny bekantskap för mig. Köpte det på rea för att göra en tröja till minstingen men han ville ingen tröja ha. Så kan det gå. 
 
 
Maken och jag testar 5-2-dieten, som snart hela resten av landet. Vilken hit! Klart genomförbart att ha två hårda dagar i veckan och äta som vanligt resterande. Och det verkar funka, på en dryg vecka har jag minskat 2,5 kg. Jag tror det spiller över lite på resterande dagar, jag äter nog lite mindre generellt och igår tog jag en extra runda med hundarna. Dessutom slipper man dåligt samvete för att man äter något man inte borde som man alltid får annars. Två dagar i veckan är liksom rimligt. Men jag längtar något vansinnigt efter frukostmacka och banan de där 2-dagarna... 
 

Gäststuga

Vi har blivit med gäststuga - äntligen! Ett Blocket-fynd, stugan är färdigbyggd, isolerad och har el indragen och kostade fascinerande lite med tanke på allt detta. Bussiga grannar hjälpte oss att få den på plats. Jag är helnöjd. Nu återstår bara lite fixande med färg på insidan och utsidan.
 
Så här såg det ut när den kom.
 
Efter lite fix och trix med traktorn så kom den på plats.
 
Maken hade missat att informera mig om interiören, som nog är det första jag själv hade kommenterat. Raskt inhandlade jag färgburk för att få bort känslan av 70-tal, flower power och knarkarkvart...
 
Efter en vända med den himmelsblå färgen lyste dock fortfarande fredsmärket igenom men nu har jag målat ett varv till och märket är borta. Puh!
 
Lite mycket trä, jag har tänkt att måla listerna vita.
 
En massa projekt på gång och så startar jag ännu ett, nämligen att sticka gardiner till stugan. Mönstret hittar du här. Tänker mig att det kan bli snyggt mot det himmelsblå. Jag ser framför mig en romantisk liten stuga med vita spetsar, himmelsblå väggar och vita möbler. Vi får se om det blir som jag har tänkt mig.
 
Ordnar en hundträff på lördag med bland annat tipspromenad. Insåg att det behövs priser till det så jag snodde ihop ett par torgvantar. Inte så snygga på bilden kanske men väldigt sköna och jag älskar mönstret Green Thumb.
 
 
För säkerhets skull stickar jag en mössa också som jag hoppas få klar. Mönstret heter Lina och garnet är Drops Lima, dock har jag ingen bild. Gillade modellen på mössan, enkel men snygg. Hoppas resultatet blir detsamma. :)
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0