Jublande glad

Idag gick jag på darrande ben till hematologen. Men jag fick knalla ut igen, jag var tack och lov inte en patient för dem. Nu väntar jag istället på en remiss till reumatologen. Och det är självklart inte heller jättekul, men känns ändå bättre än en canceravdelning. Jag hoppas fortfarande på ett magiskt piller som ska göra mig pigg och glad igen.
 
Vi har det lite jobbigt här hemma. Det blev ju vintertid igår men ingen ställde om hundarnas mat- och sovklocka... I eftermiddag hämtade de mig helt sonika i soffan när det var dags för mat.
 
 
 
 

Monstersockor och tomtar på loftet.

Det pågår en KAL på Instagram fram tom oktober månad ut, #monstersockkal2018. Man stickar helt enkelt sockor i restgarner. Jag har totalt ihop ett par hittills. Så här blev resultatet:
 
Sålda till en kollega för en hundring. Få se om jag hinner med ytterligare ett par innan månaden är slut. När benen begränsar min framfart så får jag göra annat. Idag har jag tex börjat nåltova ett grytunderlägg, en blivande julklapp:
 
Jag önskar att jag ägde ull i fler färger men får försöka göra det bästa av det jag har.
 
Jag följer Hundstallet på Instagram. Historien om långsittaren Björne skär som en kniv i hjärtat. Utan sjukpenning har jag svårt att ge bidrag. Så jag tänkte att jag kan sticka och tova tomtar. Varje tomte är ungefär en decimeter hög. Jag tänker mig att de kan kosta 25 kr, där en tia täcker garnkostnaden och resten går till Hundstallet. Hoppas att någon vill haka på. Skriv här eller skicka ett mail om ni är intresserade.
 
 

Tomteverkstad 2018

Det var en evighet sedan jag bloggade! Tiden har inte räckt till. Men nu är jag sjukskriven med lite luddiga symtom, så nu tänkte jag passa på.
 
När kroppen värker, när man får feber av att dammsuga och när man har väldigt lite ork, då blir det en hel del sticktid faktiskt. Här följer ett litet axplock:
 
Ett par grytlappar i Drops Muskat. Mönster från Garnstudio.se.
 
Ett par sockor. Mönstret heter Längtan till Gotland och finns på Ravelry.
 
Idag har jag gjort tomtar. Mönstret till den stora finns hos Garnstudio. De mindre har jag knåpat ihop efter eget huvud.
Vantar i reflexgarn, stickade efter eget huvud. Perfekta att ha i mörkret när man går ut med hunden.
 
Ett valkat, nålfilta grytunderlägg. Idén är min egen.

RSS 2.0