Koftan klar!

Dotterns kofta är klar och både hon och jag är väldigt nöjda med resultatet. Knapparna är pricken över i, det är vintageknappar som jag köpt från Majas manufaktur och som jag tycker lyfte hela koftan ett snäpp till. Dottern gillar känslan, den är väldigt mjuk och skön i garnet som är en kombination av merinoull och bomull. Jag ska helt klart använda mönstret fler gånger och modifiera någon kofta till mig också, jag gillade att sticka uppifrån och jag gillade raglanärmen. Möjligen att jag skulle vilja ha den något mindre vid i halsen men även det kan ju modifieras.
 
 
 
 
Under VM-veckan har jag stickat febrilt på ett par vantar med mönster ur Vantboken av Solveig Larsson. Det är ett bra sätt att hålla nerverna i styr, jag blir nästan lika nervös när svenskarna åker skidor som jag blev när jag själv sprang hundra meter en gång i tiden - och det vill inte säga lite, det! Under femmilen lyckades jag inte riktigt hålla koncentrationen på topp, ett tag kändes som om jag stickade mer baklänges än framlänges. Men nu är det bara en tumme kvar, sedan är de klara och kan skickas iväg till sin mottagare.
 
 
 
 
Det är väldigt opraktiskt att sticka sådana här mönster från en bok. Jag har inte hittat någon annan lösning än att kopiera mönstret och kludda i kanten så att jag ser var jag är, för att slippa kludda i boken. Efter en vante insåg jag att jag av BrittMarie fått en fiffig grej som man kan använda för att lättare hålla koll på var man är. Den är guld! 
 
 
En platta att lägga mönstret på, en liten magnet att hålla fast det med och så en lite längre magnet som man lägger för att se vilken rad man ska följa. Suveränt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0