Glasögonorm

Idag har jag hämtat ut mina nya glasögon, de första progressiva. Jag ser det som ett ålderstecken, nu går det utför med tanten. Förmodligen kommer brillorna att skynda på förloppet, risken är stor att jag bryter nacken i trappen eller snavar på en trottoarkant. Jag vrider på huvudet åt alla håll och kanter likt en uggleunge men tycker ändå att världen ter sig som ett enda suddigt töcken. Förhoppningen är att det framöver ska gå bättre att se på film och sticka samtidigt, som det varit innan har jag fått kika under glasögonen på stickningen. Men vi får se hur vägen mot målet blir.
 
Lite kul när jag skulle hämta ut brillorna. Det blåser närmast storm här, jag låg nästan vågrat framåtlutad i motvinden mot optikern och var väl inte snyggast när jag kom innanför dörrarna. Det var däremot tjejen på andra sidan disken med långa plastnaglar (jag fixar inte långa naglar, med en mamma med förflutet som storkökschef och en dotter som studerar till kock vet jag hur många bakterier det bor under EN lång nagel...), välpudrat ansikte och noga uppsatt hår. Hon tipsade mig om hur jag skulle titta och att det kunde vara svårt i början. "Ja, jag kommer nog att varva med mina gamla glasögon en hel del i början" klämde jag ur mig lite käckt. Blicken jag fick var inte nådig. "Du bör använda de progressiva så mycket du bara kan om du ska vänja dig" sa hon förmanande och tittade på mig. Och jag, som var minst dubbelt så gammal, kände mig som en femåring som ertappats med fingrarna i kakburken. Så nu sitter jag här med de progressiva och försöker hitta skärpan...
 
Har gjort en mössa till Viktor som jag skickade till Umeå. Är nöjd med mössan fast bilden är kanske lite dålig. Garnet är Drops Nepal och mönstret är detta. Otroligt snabbstickad men lite roligare än de vanliga ribbstickade. Själv önskar han sig en mignonmössa men mamman tyckte att han skulle ha en seriös mössa också, han är trots allt snart 21. Fast naturligtvis ska han få sin mignonmössa också, men med tanke på vädret är det knappast någon brådska.
 
 
En påskfågel följde med i brevet till Vicke också. Den har han själv arit med och påverkat lite så jag vet att han är nöjd. =)
 
 
 
Håller på att sticka lite av stashen (fast jag fyller på i samma takt, minst...). Dragspelsbasker har jag på stickorna nu, garn och mönster från det lokala bytet ifjol. Inte jätterolig stickning men det blir effektivt. Få se om jag passar i den, jag är lite tveksam till det men hoppas att jag har fel.
 
 
Igår tog jag en selfie. Jag och maken skulle luncha på sta'n, dottern och två av hennes klasskompisar är med i en stor nationell tävling och igår skulle deras bidrag testas av lunchgästerna. Vi lyckades få två platser. Ska man äta lyxlunch måste man fixa till sig tänkte jag, och när jag ändå var lite fixad (det betyder att håret var blåst med hårtork och lite vax samt läppglans på munnen, mer än så grejar inte jag) så tog jag ett foto. Håll till godo, färskare än så blir det inte. Ändå är det redan inaktuellt på grund av brillorna...
 
Kan tillägga att maken dök upp långhårig och i huvtröja, så alla var inte lika brydda... ;o)
 
Ger er en bild av menyn också så att ni förstår vilken höjdarlunch det var. De är duktiga, kockbarnen!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0