Mönster på minionvantar

Sonen fick en minionmössa i julklapp och önskade sig matchande vantar. Eftersom alla vantar med minioner var för barn så stickade jag efter eget huvud och sonens händer. Mönstret kommer här och passar alltså en kille på 21 år med ganska smala händer och långa fingrar. Garnet är Novita 7 bröder i klarblått, gult och svart samt lite restgarn i grått, brunt och vitt.
 
Lägg upp 36 m med blått garn och sticka resår 1 r, 1 a i 20 varv. Gå därefter över till slätstickning, sticka 5 v. På nästa varv ökar du en maska på sticka 1 och sticka 3, dvs totalt 38 m. Sticka 12 v med detta maskantal. Därefter stickas ett varv med gult garn i slätstickning. På nästa varv stickas 7 m med en avvikande tråd till tumme på första stickan. Sätt tillbaka dessa maskor på stickan och fortsätt att sticka med gult garn i totalt 18 varv till. Därefter stickas 4 v med svart garn och sedan 8 v med gult garn innan du påbörjar minskningarna. På sticka 1 och 3 minskar du med en ssk innanför en kantmaska i början av varvet och på sticka 2 och 4 minskar du genom att sticka ihop två maskor när du har tre maskor kvar på stickan (sista maskan stickas rät som vanligt). Gör minskningarna varannat varv 6 ggr, därefter varje varv 3 ggr. Sy ihop resterande maskor med kitchener stitch.
 
Plocka upp 18 maskor för tummen genom att ta bort tumtråden och plocka upp de maskor som bildas där samt några i respektive sida. Sticka 17 varv med gult garn och slätstickning. Sticka ihop maskorna 2 och 2, sticka ett varv och dra sedan garnet igenom resterande maskor. Fäst trådarna.
 
Ögonen är virkade i cirklar med fasta maskor, storleken får anpassas efter vantens storlek. Munnen broderas lämpligen med svart garn och i efterstygn, i alla fall tyckte jag att det var enklast. Resultatet blir något sådant här:
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0